Берое продължава преследването на Топ 4

Берое продължава преследването на Топ 4

Novsport

11-03-2019, 07:58

Берое приема днес Витоша Бистрица с амбицията да запише изразителен успех и да продължи да притиска Ботев Пд в битката за четвъртото място. Заралии са амбицирани да направят това с разгром. От началото на кампанията обаче това рядко се удава на водения от Александър Томаш тим. Берое регистрира до момента само две изразителни победи - 6:0 над Верея и 4:0 над Ботев Враца. И двете бяха под Аязмото. Веднъж и за купата зелените разгромиха своя съперник-6:1 над Хебър в Пазарджик на 1/16-финалите.

В последните си две домакинства беройци бяха доста пестеливи - две победи с по 1:0 над Дунав и Етър.

Преди днешния двубой и след тежката загуба с 1:4 от Локо Пд в последния кръг старши треньорът Александър Томаш имаше среща с фенове на тима на стадиона под Аязмото. Пред тях той обеща именно атакуващ и резултатен футбол.

"Ще променям ДНК-то на Берое. Няма да се откажа от нападателния футбол. Обещавам много да работя. Искам да успея в треньорската професия", категоричен бе наставникът. На сбирката присъства и спортният директор на заралии Валентин Грудев. Той бе категоричен, че целта - влизане в първата шестица, е изпълнена, а оттук насетне тимът ще гони максимален брой точки и по-предно класиране.

"За да вземем играч за заместник на Камбуров, той трябва да е две класи над него. Такъв в България няма. Продажбата на основни футболисти и контузените повлияха на битката за третото място. Това са играчите, които трябва да докажат себе си оттук насетне. Присъствието на Бербатов на лагера в Турция бе много положително", обобщи Грудев.

За днешния двубой Александър Томаш има да решава и известни кадрови проблеми. Наказан е десният бек Иван Бандаловски. Вместо него ще действа Милен Желев, а в центъра на отбраната до Баранов ще е Ерол Алкан. В средата на терена като титуляр се очаква да излезе Владимир Гаджев. Доскоро той се възстановяваше от контузия, заради която пропусна голяма част от зимната подготовка. Карлос Охене обаче е наказан и пред Томаш няма кой знае какви алтернативи. С оглед и на трайно контузените Вандерсон и Георги Ангелов младият треньор запълни групата за днешния мач с четирима юноши - Георги Маджаров (защитник), Надим Ангелов (защитник), Стоян Иванов (халф) и Никола Маринов (нападател).

Източник: Novsport

Последни новини