Берое чака 300 бона от трансфер на Охене

Берое чака 300 бона от трансфер на Охене

Novsport

09-07-2018, 09:47

Берое е все по-близо дo осъществяването на трети изходящ трансфер през това лято. Следващият, който ръководството на старозагорци ще продаде, е Карлос Охене. В предишните два сезона ганайският халф се превърна в основна фигура в състава. Затова и интерес към него не липсва. 24-годишният футболист е силен както в дефанзивен план, така и в офанзивен. Затова през миналия сезон треньорът на зелено-белите Александър Томаш го ползваше и в средата на терена, и зад гърба на централния нападател. През последните две кампании Охене бе на терена в общо 53 шампионатни мача за заралии, в които отбеляза 3 гола.

За правата му Берое иска 300 хиляди лева. Към момента най-настоятелен за правата на полузащитника е клуб извън Европа. Става въпрос за отбор от близкоизточна страна.

До момента старозагорци вече продадоха двама играчи, които бяха титуляри през миналата кампания. Голмайсторът на Берое за изминалия сезон Педро Еуженио замина за Турция. Португалското крило подписа с Алтай, а за него Берое прибра 100-ина хиляди лева.

След това Берое продаде и Марко Адамович. Полузащитникът премина в кипърския АЕЛ Лимасол. Черногорецът игра един сезон под Аязмото. Дефанзивният халф изигра 20 шампионатни двубоя, като бе титуляр през пролетта.

През уикенда старозагорци се обвързаха с централния защитник Ерол Алкан. Холандецът бе одобрен от треньорския щаб, след като игра 75 минути при победата с 3:0 над Лудогорец II. 24-годишният бранител е роден в Амстердам. В последните 3 сезона бе част от Дордрехт. За този тим той записа 50 мача за първенство (втора дивизия), в които вкара 2 гола.

Следващата контрола на Берое е в сряда, 11 юли. В нея възпитаниците на Александър Томаш ще срещнат третодивизионния Миньо Раднево - от лятото този клуб е сателит на заралии. Мястото и часът на спаринга ще бъдат уточнени днес.

Източник: Novsport

Последни новини