Берое ще брани крепостта под Аязмото

Берое ще брани крепостта под Аязмото

Novsport

05-11-2018, 08:27

Берое приема днес Славия с амбицията да продължи с доброто представяне пред собствена публика в шампионата.

През изминалата седмица заралии отпаднаха за купата от Ботев под Аязмото след дузпи.

Белите също се простиха с турнира, сдавайки трофея. Разликата между двата тима в Първа лига е 8 точки, но столичани все още не са загубили надежда за атака на Топ 6.

Берое пък ще брани своята крепост под Аязмото, която за последно бе превзета преди половин година.

На 29 април зелените паднаха с 0:4 от Левски. От тогава, вече 191 дни, те не познават вкуса на поражението в елита пред собствена публика. В осемте мача в този период у дома Берое записа 5 победи и 3 равенства при голова разлика 12:4.

В състава на Александър Томаш след изтърпяно наказание се завръща халфът Александър Цветков.

Младият наставник на старозагорци обаче се колебае дали да заложи на опитния Владимир Гаджев в средата на терена. Бившият капитан на Левски все още не е готов физически за цял мач.

С оглед изпуснатата дузпа от Мартин Райнов в мача с Ботев Пд за купата и най-вече от психологическа гледна точна капитанът на заралии може да отстъпи мястото си именно на Гаджев.

Джокер от пейката ще е и Борислав Цонев. Националът също не е напълно готов след период на възстановяване от контузия.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич разкри пред „Тема Спорт" каква ще е тактиката за днешното гостуване на Берое.

„Всичко зависи от настройката. Имаме си своите проблеми, но трябва да се абстрахираме от тях. Ако покажем това, което умеем и можем, имаме шанс. Ще ги лъжем, ще стреляме отдалеч и ще се браним здраво", каза Заги.

Мача пропускат контузените крайни защитници Сашо Александров и Димитър Велковски. Наказан пък е Влади Узунов, който в последните срещи действаше като ляв бек. Сега там се очаква да започне крилото Стефан Ашковски.

На върха на атаката се очаква да излезе Илиян Мицански, който срещу Лудогорец за купата остана на пейката.

Мачът започва в 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 

Източник: Novsport

Последни новини