Берое ще отказва днес Ботев от третото място

Берое ще отказва днес Ботев от третото място

Novsport

14-04-2018, 07:49

Берое приема днес Ботев Пловдив в битка №98 за Тракия в елита. Канарчетата имат леко предимство в цялостния баланс, но в Стара Загора домакините рядко грешат.

Днешното дерби ще е 50-о юбилейно под Аязмото, като пловдивчани имат само 9 победи при 26 в сметката на зелено-белите и 14 равенства.

Сблъсъкът в Стара Загора е стратегически и за двата отбора в борбата за третото място и евентуална квота за Лига Европа. И ако жълто-черните все още са в играта и за Купата на България, и имат още една опция, то за заралии алтернативата е само една - да бият днес и да откажат съперника от единия му билет. Така пред момчетата на Томаш ще остане само един противник - Левски.

Успех на Берое ще отвори разлика от 9 точки пред Ботев, 7 кръга до края на първата шестица. В момента заралии са трети на една пред четвъртия Левски, който днес приема Лудогорец и на 6 пред канарчетата.

Интрига не липсва, а пловдивчани, макар и да имат два стола пред себе си, накрая може да седнат на земята. Затова едва ли мислите им ще са насочени само към реванша със Славия, който е след 10 дни, и купата. В последно време жълто-черните се представят добре под Аязмото и това им дава надежди да съкратят разликата.

Любопитен ще е и треньорският дуел. Макар да имат твърде малко стаж зад гърба си, Александър Томаш и Николай Киров-Белия вече имат 7 двубоя един срещу друг. Като балансът е абсолютно равен - по 2 победи и 3 равенства, като Томаш има един вкаран гол повече. Само два обаче са двубоите Берое и Ботев. 

През настоящата кампания Берое и Ботев не се победиха и в двата мача, които завършиха по 1:1 в редовния сезон. За отбелязване е, че в Коматево заралии можеха и да си тръгнат с трите точки, ако Райно не бе изпуснал дузпа. Така днес двамата треньори ще подновят своето съперничество, което вече влезе в аналите.

Източник: Novsport

Последни новини