Бивш нападател на ЦСКА и герой за Исландия в състава на Валур

Бивш нападател на ЦСКА и герой за Исландия в състава на Валур

Novsport

21-07-2019, 10:39

Добре познато за родния футбол име личи в състава на съперника на Лудогорец в Лига Европа исландския шампион Валур.

Тимът отпадна в първия квалификационен кръг за ШЛ от Марибор и по волята на жребия трябваше да срещне загубилия от двойката между разградчани и Ференцварош.

В списъка с играчи на Валур личи името на 36-годишния нападател Гардар Гунлаугсон.

В период 2008/10 той игра за ЦСКА, но без особен успех.

Гардар записа само 5 мача за първенство с червения екип.

Доста по-голяма популярност у нас придоби съпругата му Асдис Ран - Ледената кралица, която направи няколко фотосесии за родни мъжки списания.

От началото на юни обаче Гунлаугсон не е попадал в групата на Валур. Той лекува контузия. Друго любопитно име сред играчите на исландците е вратарят Ханес Халдорсон.

Това е вратарят, който направи фурор с героичните си изяви по време на Евро 2016 за достигането на Исландия до четвъртфиналите и след това затвърди впечатленията на Мондиал 2018, където спаси дузпа на Лионел Меси. 35-годишният страж работи и като филмов режисьор.

Валур участва в континенталните надпревари от сезон 1966/67, но за този период само четири пъти е отстранявал съперник в Европа. Жертвите са били Жюнес Еш (Люксембург), МиПа (Финландия), Вентспилс (Латвия) и Санта Колома (Андора).

До момента Валур никога не е играл срещу български отбор в евротурнирите. Лудогорец от своя страна също за първи път се изправя срещу исландци.

Шампионът за 2018 година обаче в момента е в миникриза, като не се представя никак добре в първенството. След 12 изиграни кръга Валур е шести с едва 16 спечелени точки, на цели 13 от лидера КР Рейкявик.

Източник: Novsport

Последни новини