Божинов изпусна дузпа при реми на Ботев (Вр)

Божинов изпусна дузпа при реми на Ботев (Вр)

Novsport

04-07-2019, 08:35

Ботев Враца не успя да победи Литекс в контрола -1:1, преди която представи тима си за новия сезон. 18 души излязоха на терена, като само Даниел Гаджев пропусна проверката. Сред тях бе и Валери Божинов.

Домакините натиснаха още след първия съдийски сигнал, а в 4-ата минута Мирослав Будинов с глава нацели напречната греда. В 13-ата минута Златински опита да вкара с диагонален шут от фаул, но вратарят на Литекс изби под напречната греда в корнер. В 17-ата минута Георги Вълчев беше покосен в наказателното поле и Гановски отсъди дузпа. Домовчийски застана зад топката и технично реализира - 1:0 за Ботев. 23-ата минута Краси Костов избива в корнер удар на гостите при първата им сериозна опасност. Последваха два невероятни пропуска на Петър Атанасов за домакините. Малко след това Александър Аспарухов вкара за Литекс, но попадението бе отменено изненадващо. След около час Мечев пропусна да вкара от изгодна ситуация след грешка на вратаря. Гостите отговориха в 62-ата минута, но Христо Митов спаси.

В 65-ата минута ловчанлии изравниха чрез Николай Янков.

В последната минута на редовното време Даниел Генов открадна топката от защитник на Литекс и беше повален, а реферът Гановски даде втора дузпа. Божинов се нагърби с изпълнението, но вратарят хвана ъгъла му и спаси.

Източник: Novsport

Последни новини