Божинов повежда Ботев Вр към успех срещу Царско село

Божинов повежда Ботев Вр към успех срещу Царско село

Novsport

21-10-2019, 08:10

Царско село приема Ботев Враца днес от 17:30 часа. Двата отбора са съседи в класирането, като тимът от Северозапада е 11-и с 12 точки, а столичани са 12-и с 3 пункта по-малко.

Командите на Никола Спасов и Сашо Ангелов показаха проблясъци през сезона, но така и не могат да влязат в по-продължителна серия от успешни резултати, поради което са сред последните в таблицата.

Ботев ще опита да постигне две поредни победи за първи път от 6 месеца. В миналия кръг врачани се възползваха от тоталната криза в Ботев Пд и го надиграха с 3:0 у дома. За последно обаче зелените дублираха свой успех на 14 и 22 април при 5:0 над Верея и 5:2 над Витоша. През миналата есен Ботев даже имаше серия от 4 победи, включително 3:1 над Левски на „Герена". Сега подобно постоянство липсва при врачани.

Те не могат да разчитат като титуляр на крилото на Даниел Генов, който се разписа последователно срещу Левски (1:3) и канарчетата. Той ще бъде заменен в състава от Петър Атанасов, който като че ли си възвръща формата от миналата есен. В миналия кръг Атанасов вкара два гола и даде асистенция за успеха над Ботев Пд.

Сашо Ангелов вероятно ще избере офанзивна схема, като обмисля да хвърли Божинов и Домовчийски титуляри в атака. За Божинов това ще е първи мач сред 11-те от 5 месеца. За последно той стартира на 24 май за Левски при 1:3 от Берое под Аязмото. Тогава Валери се разписа от дузпа, но сините паднаха след 2 гола на Камбуров и един на Бригидо.

Откакто се завърна във Враца, Божигол има 3 участия, като записа 26 минути срещу Добруджа за купата (4:0), 16 срещу Арда (1:2) и 12 срещу Левски (1:3). В миналия кръг с Ботев Пд Валери остана резерва. Той още не се е разписал през този сезон.

В Царско село пък ще разчитат на контри и статични положения. За дебютанта в елита това ще е едва 3-ти мач през сезона на неговия стадион в полите на Витоша, но в досегашните няма загуба - 2:1 над Берое и 1:1 с Черно море. Основна единица на столичани е бразилският халф Уесли Ната, който впечатли с дефанзивните си действия и в момента е следен от Левски.

С контузии са халфовете Емануил Манев и Антонио Георгиев, а под въпрос беше и острието в атака Родни Антуи, но крилото по-скоро ще стисне зъби и ще играе. След наказание се завръща бранителят Кавдански.

Източник: Novsport

Последни новини