БОМБАТА НА NOVSPORT: Делио Роси с огромна неустойка при уволнение!

БОМБАТА НА NOVSPORT: Делио Роси с огромна неустойка при уволнение!

Novsport

21-02-2018, 22:48

Отборът на Левски стигна до измъчена победа с 1:0 при домакинството на Ботев от първия кръг на първенството през новата година и това доведе до доста критики от страна на легенди и фенове,  по адрес на треньора Делио Роси. Собственикът на клуба Спас Русев, който прави изключително големи усилия да върне "сините" там, където им е мястото в българския футбол, обяви пред NOVSPORT, че има пълно доверие на италианеца.

Подобна позиция на уважавания бизнесмен е напълно логична и разбираема - той не иска на Герена да се повтарят случките от последните 10 години, когато треньорите се сменяха като носни кърпички. А резултати така и нямаше...

Репортер на NOVSPORT, обаче се добра до изключително интересна информация относно договора на Роси с Левски. Оказа се, че там е записана специална клауза, която гарантира напълно правата на италианеца през първия му сезон начело на "сините". А именно - той трябва да получи 500 000 евро неустойка, ако договорът му бъде прекратен до края на сезона.

Това на практика означава, че бившият треньор на Лацио е защитил напълно финансовия си интерес при евенутален провал на Герена. И това донякъде обяснява поведението му на (не) заинтересованост към това, което се случва с отбора. Подобно нещо, обаче едва ли се харесва на ръководството и още по-малко на феновете, които чакат незабавни резултати.

Източник: Novsport

Последни новини