Ботев Вр представя Антони Здравков днес

Ботев Вр представя Антони Здравков днес

Novsport

11-11-2019, 10:00

Ботев Враца ще обяви днес новия си старши треньор. Почти сигурно това ще е Антони Здравков.

Вчера преговорите с него са приключили и той е приел да поеме тима след оставката на Сашо Ангелов, пише „Тема спорт”. Пред врачани е имало още един вариант за овакантения пост, но поканеният специалист е отказал предложението.

Така Здравков е останал единствен вариант. За него това ще е втори период начело на Ботев, който води между 2011 и 2013 г. През втория сезон обаче тимът изпадна във втория ни ешелон.

Днес Сухия ще бъде представен на пресконференция, която ще е следобед. След това ще проведе и първата си тренировка. В петък ще е неофициалният му дебют начело на врачани. Той ще е в контрола със Спартак Плевен, която Здравков е потвърдил. Спарингът е бил уреден още от Сашо Ангелов.

Официалният дебют ще е на 23 ноември, когато Ботев Bp приема ЦСКА. През април 2013-а в мач с червените Сухия си позволи да вземе и да размаха картоните на съдията Александър Костадинов, недоволен от отсъжданията му. Армейците биха на стадион "Христо Ботев" с 4:3.

В отбора ще остане и Валери Божинов. Въпреки че доведеният му баща Сашо Ангелов си тръгна, нападателят ще продължи да носи екипа на врачани. Това ще е поне до Нова година. След това той ще разговаря с ръководството за евентуалното си оставане или напускане. За последно Антони Здравков води Лудогорец, а преди това бе и начело на младежкия ни национален отбор.

На представянето му ще присъства кметът на Враца и президент на клуба Калин Каменов. Той дълго време се опитваше да разубеди Сашо Ангелов да остане, но специалистът, който изкара 3 години начело на тима, е бил непреклонен.

Източник: Novsport

Последни новини