Ботев Вр се завърна у дома с победа!

Ботев Вр се завърна у дома с победа!

Novsport

11-11-2018, 14:10

Ботев (Враца) се завърна на своя стадион с победа! Възпитаниците на Сашо Ангелов надвиха с 1:0 Дунав в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение бе дело на Валери Домовчийски в 49-ата минута. 

Двубоят се игра пред страхотната атмосфера, която създадоха над 6000 фенове на домакините. Голямата звезда на врачани Валери Божинов остана неизползвана резерва в мача. 

С втория си пореден успех Ботев събра 18 точки и заема 9-о място във временното класиране. В същото време Дунав е 11-и с 14 пункта.

Домакините можеше да излязат напред в резултата още във 2-ата минута, когато Антонов спаси удар с глава на Йордан Апостолов.

В 21-ата минута Божидар Васев проби в наказателното поле и падна. Първоначално главният съдия Стефан Апостолов посочи бялата точка, но след това отмени решението си и даде жълт картон на крилото на "драконите".

В 35-ата минута врачани пропуснаха отличен шанс да излязат напред в резултата. Ненов получи топката отдясно на наказателното поле и нанесе мощен удар, който обаче Антонов успя да избие. 

Втората част започна отлично за Ботев, които откриха резултата чрез Валери Домовчийски. Нападателят се възползва от грешка на Преслав Петров и се озова очи в очи с Антонов. Голаджията стреля в левия ъгъл и бе точен за 1:0. 

В 56-ата минута Красимир Костов демонстрира отличен рефлекс и изби удар с глава на Ахмедов след центриране от корнер.

Малко по-късно стражът на домакините сбърка при центриране в наказателното поле. Топката стигна до Иван Коконов, чийто шут обаче бе спасен от вратаря. 

В 71-ата минута опасен шут на Коконов мина покрай вратата. 

Наставникът на "драконите" Людмил Киров пусна в игра още един нападател в лицето на Исмаил Иса, но въпреки това неговият тим не успя да създаде нищо интересно пред вратата на Ботев. 

Източник: Novsport

Последни новини