Ботев (Враца) - Дунав (СЪСТАВИ)

Ботев (Враца) - Дунав (СЪСТАВИ)

Novsport

11-11-2018, 11:29

Край на чакането! Ботев Враца най-после получи разрешение от БФС да се завърне на своя стадион в елита. Така днес от 12:15 часа новакът ще приеме Дунав Русе на "Христо Ботев".

Съоръжението вече отговаря на всички лицензионни изисквания, след като в последните дни се сдоби и с така чаканото осветление, заради което досега приемаше съперниците си в Монтана. Еуфорията в града е голяма и на трибуните се чакат около 4000 зрители. Домакините заявиха, че са отпечатали 3000 билета, но имат готовност да пуснат още.

Така точно след 2000 дни във Враца отново ще има мач на ниво елит. За последно това се случи на 22 май 2013 година. Тогава врачани удариха Монтана с 3:1, но победата се оказа пирова, тъй като няколко дни по-късно изпаднаха от тогавашната А група за сметка на Локомотив София. Ботев Bp стига само до реми с Черно море в последния кръг като гост, а в същото време железничарите биха у дома ЦСКА и се спасиха.

Днес срещу Дунав възпитаниците на Сашо Ангелов ще гонят втори дубъл през сезона. В предишния кръг те удариха Черно море с 2:1 на "Огоста" и сега са амбицирани да запишат втора поредна победа. В средата на август те биха последователно Септември в София и Етър в Монтана.

Наставникът на врачани Сашо Ангелов не смята да прави промени по състава и се очаква да заложи на същите 11, надиграли Черно море в миналия кръг. Единствените опасения на треньора са еуфорията около завръщането във Враца да не повлияе негативно на неговите футболисти.

"Надявам се това да не се отрази на момчетата. Подхождаме напълно сериозно към мача. Сблъсъкът е между два равностойни отбора и който тим е по-мотивиран, ще надделее. В играта ни няма какво да се промени след завръщането. Терените са еднакви навсякъде. Повечето фенове естествено ще бъдат бонус за нас и мисля, че няма да ги разочароваме", заяви Сашо Ангелов.

В същото време трима от основните футболисти на Дунав Русе притесняват сериозно старши треньора на тима Людмил Киров. Борислав Балджийски, Божидар Васев и Александър Александров, които попаднаха в групата за мача, не са напълно готови за игра и за тях ще се решава буквално в последния момент. Единственият отсъстващ е Даниел Пехливанов, който все още не е готов на сто процента след контузия.

Драконите все още нямат победа като гости този сезон. Наставникът Киров обаче вярва, че визитата на Ботев Враца е добра възможност за това. В началото на сезона русенци победиха съперника у дома с 3:1, но тогава  начело  бе Малин Орачев. Последният успех на Дунав на чужд терена датира от 6 май, когато бе ударен Витоша в Бистрица с 1:0.

Преди гостуването на врачани основната забележка от страна на Киров бе върху представянето на защитата, което досега е било под очакваното от него ниво.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ДУНАВ 0:0

Стартови състави:

Ботев (Враца): 33. Красимир Костов, 11. Андреас Васев, 37. Венцислав Керчев, 26. Мариян Иванов, 20. Костадин Гаджалов, 6. Даниел Гаджев, 88. Йордан Апостолов, 14. Даниел Генов, 94. Юлиян Ненов, 10. Петър Атанасов, 30. Валери Домовчийски

Ст. треньор: Сашо Ангелов

Дунав: 86. Станислав Антонов, 24. Преслав Петров, 16. Мартин Ковачев, 5. Георги Динков, 77. Бранимир Костадинов, 31. Красимир Станоев, 83. Христо Попадийн, 14. Божидар Васев, 17. Иван Коконов, 98. Светослав Ковачев, 9. Ахмед Ахмедов

Ст. треньор: Людмил Киров

Източник: Novsport

Последни новини