Ботев (Враца) разнищи Арда от статични положения и най-накрая победи!

Ботев (Враца) разнищи Арда от статични положения и най-накрая победи!

Novsport

22-02-2020, 13:44

Ботев (Враца) успя да прекъсне серията си от девет поредни мача в елита без успех и надви с 3:1 Арда (Кърджали) в откриващия мач за 22-ия кръг на efbet Лига. 

Врачани бяха по-добрият отбор в по-голямата част от срещата и заслужено се поздравиха с три много ценни точки. 

Домакините откриха резултата още в 3-та минута. При центриране от ъглов удар топката бе продължена от Миланов на близката греда към оставения непокрит Аласан Ндиайе и новото попълнение на врачани се разписа с глава.

В 19-ата минута гостите върнаха равенството на таблото. Емил Мартинов изведе Светослав Ковачев на чиста позиция, младокът се пребори с Венци Керчев и след това прокара кълбото покрай Христо Митов. Седеми минути по-късно обаче Ботев отново излезе напред. След центриране наТом топката рикошира в Матеус Леони и така Петко Ганев се оказа на чиста позиция в наказателното поле, като не се поколеба да прати кълбото в мрежата.

В 35-ата минута Арда бе близо до ново изравняване, след като Спас Делев изпълни отлично пряк свободен удар от близо 30 метра, но страничният стълб спаси Митов.

След почивката играта на двата отбора бе по-малко интересна, но в 63-ата минута дойде трети гол за домакините. Отново центриране от корнер на Том и този път Даниел Генов засече с глава, за да донесе трети гол за Ботев.

Така момчетата на Антони Здравков събраха 17 точки на предпоследното място в класирането - толкова колкото има и Дунав (Русе), но с мач по-малко. Арда пък остана с 28 пункта на девета позиция - вече на четири точки от топ 6.

БОТЕВ (ВРАЦА) - АРДА (КЪРДЖАЛИ) 3:1

1:0 Диайе (3)

1:1 Ковачев (20)

2:1 Ганев (28)

3:1 Миланов (65)

Състави:

Ботев (Вр): Митов, Диайе, Лясков, Зехиров, Керчев, Узунов, Генов, Миланов, Ганев, Атанасов, Уелингтон

Арда: Караджов, Гаич, Хасани, Атанасов, Леони, Мартинов, Сидоел, Георгиев, Ковачев, Руменов, Делев

Източник: Novsport

Последни новини