Ботев Враца ще отмъщава на „ранения” Берое

Ботев Враца ще отмъщава на „ранения” Берое

Novsport

08-12-2018, 10:12

Отборът на Ботев Враца приема Берое днес от 15 часа на стадион “Христо Ботев” в опит да си отмъсти за загубата с 0:4 в Стара Загора в началото на сезона. Това беше най-тежката загуба на врачани през сезона, които са във възходяща форма, а звездата на тима Валери Божинов не спира да бележи.

Треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов отново ще трябва да прекроява халфовата си линия. В миналия кръг при загубата от Етър с 1:2 часове преди двубоя поради контузия отпадна Даниел Гаджев, а в течение на мача полузащитникът Георги Вълчев също напусна принудително.

Добрата новина за наставника на врачани е, че след наказания в групата се завръщат капитанът Ивайло Михайлов и Йордан Апостолов. Първият изтърпя санкцията си от два мача, а вторият от една среща заради червения картон при домакинството на Септември, спечелено с 4:1. Сашо Ангелов до последно ще мисли и за позицията на левия бек, където наказан е игралият в последните двубои Венцислав Керчев. Той получи червен картон на "Ивайло", а титулярният бек Атанас Фиданин е контузен.

Въпросителна пред наставника е и дали Валери Божинов е в оптимална кондиция за още една среща през тази седмица. Нападателят реализира седмото си попадение от началото на сезона срещу Етър, но неведнъж намекна, че не е готов да играе 6 цикъл сряда-събота. Хубавото за треньора е, че Валери Домовчийски също показва добра форма в последните двубои.

Проблемите за треньора на Берое Александър Томаш съвсем не са по-малко, дори напротив. Полузащитникът Владимир Гаджев не отпътува с Берое за днешното гостуване на Ботев Враца от 19-ия кръг на Първа лига. Гаджев е получил контузия на последната тренировка на отбора.

За сметка на това в състава се завръща капитанът Мартин Райнов, който бе наказан за една среща. Мешка продължава да изтърпява санкцията си от три срещи. Положението на защитника Георги Ангелов е сериозно и той няма да играе в останалите два мача на Берое срещу Ботев Враца и домакинството срещу Левски.

Холандският защитник Ерол Алкан ще бъде извън терена до края на есента. Затова Томаш взе в групата за двубоя юношите на клуба от отбора до 17 г. Никола Маринов и Стоян Иванов от тима до 19 г.

Въпреки това Берое ще опита да сложи край на пропадането си - в последните два мача загуби, сдаде четвъртото място и вече е на 8 точки от третия Левски.

Източник: Novsport

Последни новини