Ботев гони четвърта Купа на България, Локо ще играе за първата

Ботев гони четвърта Купа на България, Локо ще играе за първата

Novsport

15-05-2019, 08:48

Четвърта Купа на България за Ботев или първа за градския му съперник Локомотив. Това ще научим тази вечер, когато Битката за Пловдив и трофея се пренесе на националния стадион "Васил Левски" в столицата.

Сблъсъкът започва в 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Треньорът на жълто-черните Николай Киров има колебание на кого да заложи като крайни бранители. Голяма е вероятността като титуляри да започнат бразилците Джонатан и Еберт Кардосо. Първият лекуваше травма и ако не е готов за 90 минути, то вместо него ще излезе Филипов.

На вратата ще е Кайзер, а в центъра на защитата ще си партнират Кристиан Димитров и Пиргов. Пред тях ще е Терзиев, а в полузащитата ще действат Балтанов, Неделев, Тонев и Васил Шопов.

Нападението ще води Антонио Вутов, който пропусна предишните три мача заради наказание.

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович разполага с всичко най-добро. Той няма да изневери на стила си с по-изчаквателни действия и разчита на контраатаки и статични положения. Но може и да смени използваното 3-5-2 с 4-2-3-1. В атака ще действат Аралица и Димитър Илиев. Първият е избран, защото е силен и в дефанзивен план за разлика от Ожболт.

Дилемата пред босненския вратар е на кого да заложи под рамката. В турнира с отлични изяви бе Илко Пиргов - той хвана три дузпи срещу Етър. С по-големи шансове обаче е Луков.

Източник: Novsport

Последни новини