Ботев Пд води преговори с национал

Ботев Пд води преговори с национал

Novsport

19-04-2019, 09:23

 Спортно-техническото ръководството на Ботев Пловдив усилено търси нов вратар. Причината е, че през юни реално канарчетата могат да останат само с юношата Стелиан Ангелов. Както е известно, договорите на Даниел Кайзер и Иван Чворович изтичат и засега не са подновени. Канарчетата нямат желание да предлагат такъв на сърбина, а с поляка все още не е постигнато разбирателство. Кайзер е опция за Левски, а дори вече се появиха информации, че „сините“ са се договорили със стража. При него полската агенция, която държи правата му, искаше прекалено голяма комисиона от канарчетата. Протакането е накарало шефовете на Ботев да погледнат към нови опции за поста под рамката.

Жълто-черните вече са провели разговори с двама вратари, твърди "Тема спорт". Единият е стражът на Верея Кристиян Кацарев. Той е юноша на Локомотив Пловдив (роден е на 7 август 1995 година). Този сезон пази за два клуба. През лятото на миналата година премина в Царско село от Локомотив София. Там обаче не успя да се наложи и през зимния трансферен прозорец подписа с Верея. В началото бе резерва на украинеца Генадий Ганев, но след напускането на руските собственици и доведените от тях играчи Кацарев вече е титуляр.

Другата опция за поста е Благой Макенджиев. Той в момента е в Дунав, но има договорка с ръководството, че при добра оферта може да си тръгне по всяко време. Интересното е, че русенци вече подписаха с Генадий Ганев. Старши треньорът на Ботев Николай Киров-Белия, който е бивш вратар, е дал съгласие и за двамата. Клубът вече е постигнал принципна договорка с Кацарев. С национала Макенджиев тепърва предстоят разговори, довериха от Коматево.

Интересното е, че през зимата пловдивчани преотстъпиха в Царско село младия си вратар Мартин Димитров. Предстои да се види дали наемът му ще продължи, или той ще се върне в Коматево. Царско село е сигурен нов член на Първа лига.

Източник: Novsport

Последни новини