Ботев Пд гони 3 от 3 срещу Верея

Ботев Пд гони 3 от 3 срещу Верея

Novsport

18-04-2018, 08:58

Златният жокер на Ботев Пловдив и старши треньора Николай Киров-Белия - Стивън Петков, не е доволен от факта, че е резерва и продължава да не получава пълно доверие от наставника. Досега той има 10 гола в Първа лига все като смяна. 

Петков се очаква да остане на пейката и днес при наглед по-лесното гостуване на Верея. Старозагорци са твърдо шести. Ботев обаче ще гони трета победа над съперника този сезон, след като го удари с 4:2 на "Трейс Арена" и 1:0 в Коматево.

Старши треньорът на канарчетата Николай Киров-Белия няма да може да разчита на наказания вътрешен халф и капитан на отбора Лъчезар Балтанов. Централният защитник Пламен Димов пък ще остане на пейката, тъй като има 12 жълти картона и при още един ще бъде санкциониран за 3 срещи и така няма да може да играе в реванша със Славия за Купата.

За да е на линия за визитата на белите пък, Балтанов си изкара деветия жълт картон срещу Берое и така ще пропусне днешния мач с Верея и домакинството на Лудогорец в събота.

Междувременно Верея ще търси точки за самочувствие в предстоящия мач с Ботев. Формацията от Стара Загора иска да запише актив и във втората фаза на първенството, въпреки сериозната криза, която настъпи в клуба. Крилото Илиян Йорданов се завръща в състава, след като изтърпя наказанието си от една среща.

На вратата на Верея ще застане младежкият национал Даниел Наумов, който не беше в групата за гостуването на ЦСКА миналия кръг. Пред него в защита ще играят Веселин Минев и Иво Иванов в центъра, Здравко Илиев и Костадин Слаев съответно на десния и левия фланг.

В халфовата линия на Верея ще са Ндонг, Бенгюзов и Георги Андонов, а по крилата Антон Огнянов и Валери Домовчийски. Атаката ще води Венци Христов. Нападателят се завърна с два гола в българското първенство именно срещу Ботев от редовния сезон на „Трейс Арена". Тогава обаче „канарчетата" направиха пълен обрат и успяха да спечелят с 4:2.

Източник: Novsport

Последни новини