Ботев Пд и Септември ще се надлъгват за първа победа за сезона

Ботев Пд и Септември ще се надлъгват за първа победа за сезона

Novsport

28-07-2018, 08:56

На Тодор Неделев ще разчита много Николай Киров-Белия днес за първа победа в шампионата при гостуването на Септември София на стадион "Васил Левски" в столицата.

На старта Ботев падна от Левски у дома с гол в края на мача. В тима след контузия се завръща нападателят Диого Кампос. Бразилецът обаче почти сигурно ще остане на пейката.

Киров отново ще заложи на върха на атаката на Стивън Петков. Основният реализатор от миналия сезон също не води пълноценна подготовка след операция, но реално е в по-добро функционално състояние и ще бъде предпочетен пред Кампос.

Белия обаче е принуден да направи промяна в средата на терена. Там мача пропуска Серкан Юсеин, който е с контузия. Вместо него ще започне Васил Шопов, който бе взет това лято от Дунав. Той обаче остана на пейката в първия мач с Левски и се появи като смяна.

Едно от последните попълнения на Септември София Александру Бенга пък ще направи днес своя дебют при домакинството на Ботев Пловдив.

Интересното е, че той бе част от канарчетата през 2014-а, като записа 12 мача и 1 гол във всички надпревари. Заради проблеми с жълтата му карта той не успя да вземе участие в първия мач срещу Верея (0:0). През седмицата обаче нещата бяха уредени и днес се очаква Николай Митов да го пусне сред 11-те.

За последно бранителят носи екипа на полския Сендеция. Наставникът на Септември обаче няма да може да разчита на други трима. Аут още доста време ще е централният защитник Стилян Николов, а с контузии са още вратарят Янко Георгиев и дошлият под наем от ЦСКА Александър Георгиев.

След изтърпяно наказание се завръща Здравко Димитров. Надеждата на столичани е, че след ремито на старта сега ще запишат три точки.

Източник: Novsport

Последни новини