Ботев Пд и ЦСКА готвят зрелище в Коматево

Ботев Пд и ЦСКА готвят зрелище в Коматево

Novsport

01-09-2018, 10:06

ЦСКА гостува на Ботев Пд днес от 18:45 часа в 7-ия кръг на Първа лига. Армейците отново покачват скоростта, след като в предишния мач разбиха Верея у дома (4:0).

Канарчетата пък вървят на зигзаг от началото на сезона и на свой терен не играят успешно - загубиха с по 0:1 от Левски и Локо Пд, като в Коматево победиха единствено Етър (2:0). Пловдивчани обаче са амбицирани за втори пореден път да препънат ЦСКА у дома, след като спечелиха с 2:1 в края на април.

Двата отбора са готови да направят зрелище на терена, като канарчетата няма да се затварят в глуха зашита, а армейците прагматично ще търсят голове. Те бързо се превърнаха в най-резултатния тим в елита с 13 гола за 6 мача, а са и с най-малко допуснати - 2. Все пак за ЦСКА трябва да има и сигнална лампа, тъй като този сезон под ръководството на Ел Маестро загуби 3 от 4-те си гостувания извън София - 0:1 от Рига, 1:2 от Копенхаген и 0:1 от Лудогорец, като победи единствено Адмира (3:1).

В групата на ЦСКА за визитата в Коматево попаднаха 18 играчи. Готов да се завърне на терена е крилото Жоржиньо, който отсъства 20 дни заради травма в глезена. Той може да се появи след почивката. В лазарета още дълго ще са Жеферсон и Енрике.

В плановете на Нестор Ел Маестро за двубоя с Ботев Пд не попаднаха Китанов, Стойчо Атанасов, Гълъбов и Антов. Последният нито е контузен, нито бе ангажиран от юношите на червените до 19 г., които снощи играха срещу Дунав в Русе, но въпреки това отпадна от сметките. Антов обаче от днес е на лагер с националния отбор до 19 г. Очаква се Ел Маестро да заложи на същите 11 от разгрома над Верея. 

В състава на Ботев Пд пък се очаква само една промяна спрямо успеха с 2:0 над Витоша Бистрица. Сред титулярите ще се завърне талисманът Стивън Петков, който ще замени Диого Кампос на върха на атаката. 23-годишният нападател не бе пълноценен в последните 20 дни заради травма в ахилеса, но вече е напълно възстановен.

Той се разписа по веднъж и в двата си мача за канарчетата срещу ЦСКА - през тази пролет. Петков направи добър старт на сезона с 3 гола в първите 4 участия. Стивън има 31 мача и 18 гола в елита, откакто премина в Ботев през миналото лято, и то само за 1300 минути на терена.

На линия за пловдивчани отново е централният защитник Димитър Пиргов, който обаче няма да стартира днес. Заради травма той не е играл от началото на сезона.

През миналия сезон Ботев може и да победи ЦСКА у дома, но на 30 юли 2017 г. бе разбит с 2:6 от армейците. Стадионът в Коматево отваря врати днес в 16:30 часа, а феновете на армейците ще могат да си закупят билети на място.

Източник: Novsport

Последни новини