Ботев Пд излиза за трети разгром, ще пазят Минев и Балтанов

Ботев Пд излиза за трети разгром, ще пазят Минев и Балтанов

Novsport

10-12-2018, 07:23

Ботев Пловдив приема днес Витоша Бистрица с амбицията да запише нова убедителна домакинска победа.

В предишния сблъсък в Коматево жълто-черните надвиха с 4:1 Берое. Със същия резултат по-рано през кампанията те надиграха и Дунав Русе, на 6 октомври. Това са и единствените два мача през настоящия сезон, в които Ботев Пловдив вкара повече от 2 гола. Останалите им двубои са с две попадения или едно.

От изиграните досега 18 кръга пловдивчани не можаха да отбележат само в 5 мача - с Етър (0:1), със Славия (0:0), с ЦСКА (0:0), с Локо Пд (0:1) и с Левски (0:1). От тях в Коматево бяха двубоите с армейците и черно-белите.

Очаква се наставникът Николай Киров да даде почивка на някои от основните играчи с оглед сгъстения цикъл и предстоящото в последния кръг за годината гостуване на ЦСКА. Йордан Минев имаше известни болежки и ще остане на пейката. Ничев пък претърпя операция от херния и ще е готов за старта на зимната подготовка на 7 януари.

Стивън Петков ще се върне на върха на атаката, след като в последните два мача там бе Антонио Вутов. Капитанът Лъчезар Балтанов също ще остане резерва. Той виси с четири жълти картона и при още един ще е наказан за сблъсъка с ЦСКА.

Старши треньорът на Витоша Бистрица Росен Кирилов пък има да решава сериозни проблеми в защита. Контузии при победата над Верея в последния кръг получиха централните бранители Радко Мутафчийски и Георги Купенов. Те бяха заменени принудително от Михаил Милчев и Кристиян Узунов. До последно ще се преценява дали травмираните ще могат да излязат, но вероятността за това е малка.

"Чака ни много тежък мач срещу Ботев, те са във възходяща форма и играят на ниво. Ние ще се опитаме да изиграем добър мач и ако можем да спечелим нещо, ще е добре", коментира Кирилов.

Авторът на двата гола при успеха с 2:0 над Верея Четин Садула демонстрира завиден   оптимизъм. 

"Ботев Пловдив е доста добър отбор, но ние отиваме за три точки. През миналия сезон за много от момчетата това бяха първи мачове в елита. Сега натрупахме доста опит, защо да не погледнем и по-високо в класирането?", пожела си Садула.

Източник: Novsport

Последни новини