Ботев Пд нахлу с гръм и трясък в първата шестица

Ботев Пд нахлу с гръм и трясък в първата шестица

Novsport

06-10-2018, 16:47

Ботев (Пловдив) спечели с 4:1 домакинството си на Дунав от 11-ия кръг на Първа лига и събра 17 точки, с които нахлу с гръм и трясък в първата шестица.

"Канарите" трябваше да обръщат резултата, след като до 29-ата минута изоставаха с 0:1. Те обаче успяха да вкарах четири безответни гола и да измъкнат победата, която минава в графата "задължителни", ако искат да играят в плейофите за медалите.

В 10-ата минута играчите на Дунав можеха да вкарат, но ударът на Балджийски бе отразен от Даниел Кайзер. Седем след това гостите изненадващо поведоха в резултата. След центриране от корнер, Петър Патев засече топката с глава, но тя се отби в страничния стълб, и попадна в Ахмедов, който от близко разстояние се разписа за 1:0.

Ботев отговори с диагонален удар на Алфонсо, който беше отразен от вратаря. В 29-ата минута домакините изравниха след нелепа грешка на Станислав Антонов. Стажът на русенци не можа да овладее топката след изстрел на Антонио Вутов и Стивън Петков я прати в мрежата - 1:1.

Пловдивчани стигнаха до пълен обрат в 36-ата минута. Тодор Неделев центрира от корнер и Петър Патев в опита си да изчисти си отбеляза автогол.

В 38-ата минута Даниел Кайзер извади опасен удар на Светослав Ковачев.

След почивката Антонио Вутов вкара, но попадението му беше отменено заради засада. В 53-ата минута той стреля, но топката рикошира в гърба на Стивън Петков, който бе зад защитата на гостите.

Ботев понатисна съперника си и в 70-ата минута Кристиан Димитров направи 3:1. След изпълнение от корнер, защитникът се пребори с двама защитници на Дунав и мушна топката във вратата на Антонов.

Секунди след това Стивън Петков изпусна сал срещу вратаря. Ударът му мина високо над вратата.

11 минути преди края се разписа и капитана на "канарите" Лъчезар Балтанов. Той засече с глава центриране на Джонатан Перейра и направи резултата 4:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ ПД: 22. Даниел Кайзер, 2. Джонатан Перейра, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 23. Йордан Минев, 10. Серкан Юсеин, 17. Лъчезар Балтанов, 8. Тодор Неделев, 93. Густаво Афонсо, 39. Антонио Вутов, 20. Стивън Петков

ДУНАВ: 86. Станислав Антонов, 14. Божидар Васев, 16. Мартин Ковачев, 4. Петър Патев, 83. Христо Попадийн, 5. Георги Динков, 17. Иван Коконов, 31. Красимир Станоев, 25. Борислав Балджийски, 98. Светослав Ковачев, 9. Ахмед Ахмедов

Източник: Novsport

Последни новини