Ботев (Пд) спечели дербито със Септември при 17-годишните

Ботев (Пд) спечели дербито със Септември при 17-годишните

Novsport

14-10-2018, 17:27

Ботев (Пловдив) спечели дербито на 7-ия кръг от Елитната юношеска група до 17 години, надигравайки с категоричното 4:1 Септември (София) като гост. До днес двата отбора бяха със 100-процентов актив и срещата между тях предизвика сериозен медиен и зрителски интерес.

В герой за Ботев се превърна капитанът им Станислав Шопов, който вкара два гола. На мача беше и националният селекционер на набор 2002 Марчо Дафчев, който утре събира тима за Европейските квалификации.

Първото полувреме завърши без голове, а веднага след началото на втората част домакините откриха резултата с много красив гол на капитана Мартин Тодоров. Нападателят проби отляво, влезе навътре и с прецизен удар прати топката в сглобката - 1:0.

Две минути по-късно обаче Мирослав Делков от Септември беше изгонен за втори жълт картон и това наклони рязко везните в полза на пловдивчани. В 51-ата минута Венцислав Богданов изравни, след като се възползва от изпусната топка от вратаря Светослав Вуцов. В 61-ата минута Шопов вкара първото си попадение, след като взе сам топката и с хубав дрибъл през двама бранители не остави шанс на вратаря - 1:2. 

В 73-ата минута пак той се разписа за 1:3, реализирайки с мощен удар, а крайното 1:4 оформи Иво Казаков. 

До края на мача Георги Доканин от Септември удари горната греда от фаул, а Ботев изпусна още две възможности да вкара още голове на домакините.

Ботев (Пловдив) е еднолично начело в класирането с 21 точки, на втора позиция с 18 остава Септември. ЦСКА може да се изравни със септемврийци, ако по-късно днес се справи със Сокол (Марково).

Източник: Novsport

Последни новини