Ботев Пд ще подобрява 22-годишно постижение срещу Витоша днес

Ботев Пд ще подобрява 22-годишно постижение срещу Витоша днес

Novsport

15-12-2019, 08:24

Ботев Пловдив гостува днес на Витоша Бистрица с амбицията да запише шеста поредна шампионатна победа и общо седма при Ферарио Спасов.

Тимът надви Славия за купата и се класира на четвъртфинал. При успех и над тигрите канарчетата ще запазят доста добри изходни позиции за атака на първата шестица напролет.

Победа днес ще означава, че Ботев ще подобри постижение отпреди 22 години и половина. През май 1997 година жълто-черните за последно записаха пет поредни успеха в първенството. Тогава те надделяха в А група над Левски Кюстендил 3:0 (д), Спартак Варна 4:3 (д), Спартак Плевен 2:1 (г), Локомотив София 3:1 (д), 1:0 Левски (г), но серията им спря в следващия двубой. Сега Ферарио Спасов може да запише шеста.

"Ако трябва да съм честен, не съм вярвал, че ще запишем шест поредни победи и ще се класираме на четвъртфинал за купата. И то не е, защото не вярвам в момчетата и в тима, а защото това, което беше преди, не даваше надежди. Гледах много добре отстрани какво се случва и как се работи и просто не виждах как ще се подобрят нещата.

Но момчетата повярваха и се раздаваха във всеки мач. Върнаха си усмивките и самочувствието. Това беше много важно. Надявам се да победим и Витоша, макар че няма да е лесно", сподели пред "Тема спорт" старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов.

Канарчетата имат стопроцентова успеваемост срещу съперника. В петте си мача срещу Витоша пловдивчани записаха пет победи.

Наставникът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров пък за пореден път ще трябва да решава кадрови проблеми. Наказан за двубоя е Румен Гьонов.

Трайно контузен е нападателят Илия Димитров, а цели трима до последно ще са под въпрос. Това са двама от лидерите на тима Емил Гъргоров и Четин Садула, както и защитникът Венцислав Бонев. Днес непосредствено преди срещата, която започва в 12:00 часа в Бистрица, ще стане ясно кой от тримата ще има шанс да играе.

В последния мач с Левски Бадема не бе сред 18-те, Бонев бе на пейката заради травмата си, а Садула започна сред 11-те. Сега положението е горе-долу сходно.

Източник: Novsport

Последни новини