Ботев Пд ще пробва да бетонира мястото си в Топ 6 срещу Дунав

Ботев Пд ще пробва да бетонира мястото си в Топ 6 срещу Дунав

Novsport

02-03-2019, 08:06

Ботев Пловдив гостува днес на Дунав Русе в изключително важен мач. Победа за канарчетата ще означава, че и на теория тимът ще си гарантира място в първата шестица, след като го капарира с два успеха и реми срещу Лудогорец през пролетния дял.

"Независимо че са на незавидно място, Дунав е добър отбор, който направи и солидна селекция през зимата.

Очаква ни много сериозна среща. Математически ни трябва една победа и си гарантираме място в първата шестица", сподели пред "Тема спорт" старши треньорът на жълто-черните Николай Киров-Белия.

В следващия кръг Ботев гостува на Черно море и едва ли Белия и подопечните му ще искат да оставят развръзката за тогава.

В същото време старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров призова за търпение преди днешното домакинство на Ботев Пд. Драконите спечелиха пред собствена публика срещу Верея - 1:0, но паднаха при визитите на Етър (0:3) и в последния кръг срещу Берое (0:1).

"Има още какво да се иска, така че е нужно малко търпение. Отборът е изцяло нов. Времето обаче напредва, трябва да действаме бързо и да трупаме точки в актива си. Доволен съм от показаното срещу Берое, нищо че загубихме. Паднахме след рикошет", сподели Киров.

Той призова феновете за подкрепа. Цената на билетите е както досега - 8 лева и 5 лева (само за пенсионери).

Източник: Novsport

Последни новини