Ботев прегази Витоша във Враца и започна убедително втория дял от шампионата

Ботев прегази Витоша във Враца и започна убедително втория дял от шампионата

Novsport

01-04-2019, 21:48

Ботев (Враца) победи Витоша (Бистрица) с класическото 3:0 при домакинството си в последния мач от 27-ия кръг на Първа лига. Това беше първата среща на двата отбора след разделянето на шампионата на две части, а победата на врачани ги остави на девет точки от лидера в Група А - Етър (Велико Търново).

Срещата започна по-активно за домакините, като в 11-та минута Петър Атанасов получи топката на отлична позиция в наказателното поле, но Василев спаси удара му. Пет минути по-късно Валери Домовчийски стреляот свободен удар, топката се отклони от стената, а впоследствие и от напречната греда. 

Малко преди да измине половин час игра Атанасов стреля с глава, но топката отново се отби от гредата - този път страничния ляв стълб на Василев. 

Точно преди почивката обаче домакините стигнаха до гола. Домовчийси получи отличен пас от Атанасов и от близка дистанция се разписа за 1:0. След почивката Ботев продължи да е по-активният тим и в 50-та минута резултатът се покачи до 2:0 след автогол на гостите. Мечев центрира от фаул, а при опита си да пресече паса Гьонов прати топката в собствената си мрежа.  

Домакините от Враца не спираха с атаките си към Василев и в 67-та минута Петър Атанасов оформи класическия резултат след отлично изпълнение на пряк-свободен удар. Веднага след това стражът на Витоша пресече опасно центриране на Генов.  

Положението на гостите се влоши още повече в 72-та минута, когато Гочев получи втори жълт картон заради фаул срещу Генов и остави тима си с човек по-малко на терена. 

В следващия кръг Ботев се изправя срещу Етър и има шанс да съкрати изоставането си на само шест точки, докато Витоша има наглед лесно гостуване на Верея, които все още нямат победа през сезона.

Ботев (Враца) - Витоша (Бистрица) 2:0

1:0 Валери Домовчийски '43

2:0 Румен Гьонов '50 (автогол)

3:0 Петър Атанасов '67

Стартови състави:

Ботев (Вр): Костов, Васев, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Генов, Стоев, Миланов, Кавдански, Атанасов, Мечев

Витоша (Бистрица): Василев, Гочев, Бонев, Гьонов, Кочилов, Садула, Гъргоров, Куленов, Лазаров, Милев, Христов

Източник: Novsport

Последни новини