Ботев с класика срещу Марица в двустранна игра

Ботев с класика срещу Марица в двустранна игра

Novsport

19-09-2018, 19:52

 Отборът на Ботев се наложи с 3:0 над Марица (Пловдив) в двустранна игра. Спарингът се проведе на един от естествените терени на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Наставникът на "канарчетата" Николай Киров пусна в игра предимно футболисти, които нямат много игрови минути от началото на сезона. Шанс за изява с "жълто-черния" екип получиха и няколко юноши от формацията до 19 години.

Още във втората минута ботевистите получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Марица. Зад топката застана Антонио Вутов, който прати вратаря в обратния ъгъл и откри резултата - 1:0.

В 9-ата минута гостите бяха близо до изравняването, след като играч в "синьо" се озова на чиста позиция и стреля, а Иван Чворович спаси. При последвалия опит да изчисти топката Димитър Аврамов я прати в гредата на вратата на Чворович. 

В 11-ата минута Димитър Пиргов удвои аванса на "канарчетата", след като овладя топката след центриране от корнер и отблизо покачи на 2:0. В 17-ата минута Кристиан Добрев центрира отдясно и Диого Кампос от чиста позиция засече, но стражът на гостите отрази удара.

В 19-ата минута "жълто-черните" стигнаха до идентична ситуация. Кристиан Добрев и Диого Кампос комбинираха в наказателното поле на Марица и последва подаване към Антонио Вутов, който стреля от близка дистанция, а вратарят изби с крак. 

В 22-ата минута Кристиан Добрев отправи ново центриране, което бе засечено от Джонатан Перейра, а от крака на защитник топката се спря в страничната греда. В 27-ата минута Васил Шопов остана очи в очи с вратаря на "сините", но ударът му бе спасен от вратаря.

След почивката темпото на игра спадна, а головите положения бяха факт едва в заключителните минути на двустранната игра. В 50-ата минута Джонатан Перейра се отчете с отличен пробив по десния фланг и подаде към Иван Василев, който от чиста позиция стреля много неточно.

В 57-ата минута Димитър Пиргов опита красив удар от въздуха, който бе уловен от вратаря на гостите. В последната минута на срещата Джонатан Перейра пусна към Иван Василев, а юношата на "канарчетата" от няколко метра прати топката във вратата за крайното 3:0.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Иван Чворович, Димитър Балинов, Димитър Аврамов, Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Серкан Юсеин, Васил Шопов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Диого Кампос, Антонио Вутов (Васил Пунарджиев, Евгени Димитров, Иван Василев)

Източник: Novsport

Последни новини