В ЖЕГАТА В РУСЕ: Дунав с първа победа, Царско село с първи гол

В ЖЕГАТА В РУСЕ: Дунав с първа победа, Царско село с първи гол

Novsport

26-07-2019, 20:25

Дунав постигна първа победа в елита от началото на сезона, печелейки с 3:1 у дома срещу новака Царско село, който пък от своя страна вкара първия си гол в efbet Лига. При това по фамозен начин...

Двата тима откриха 3-ия кръг от надпреварата, като в първия четвърт час по-добрите ситуации бяха за гостите от Царско село, които на два-три пъти имаха възможност да застрашат вратата на Макенджиев, но последният внимаваше.

Постепенно обаче "драконите" взеха инициативата в свои ръце и в средата на полувремето стигнаха до попадение!

Добра контраатака, преминала през десния фланг завърши с пас по земя на Стефан Христов, а в опита си да изчисти топката Кавдански я вкара във вратата за 1:0!

Малко по-късно Христов пропусна да покачи на 2:0 от добра позиция в наказателното поле, но малко преди края на полувремето това Ивайло Лазаров, който вкара първия си гол за Дунав след идването му в клуба от Витоща през лятото.

Така при 2:0 дойде почивката...

Минути след началото на второто полувреме до голяма степен всичко приключи, тъй като Селеменев с удар от линията на наказателното поле преодоля Иван Чворович за 3:0!

Все пак Царско село не се предаде и до края на мача установи натиск на стадиона в Русе, като стигна до някои опасни удари от дистанция!

В 85-ата минута играчите на Царско село стигнаха до исторически първи гол в групата на майсторите, и то какъв! Центриране от левия фланг намери Родни Антуи, който с акробатичен удар със странична ножица оформи крайния резултат 3:1 за Дунав!

----------------------------------------------------------------------------

Дунав: Макенджиев, Исаевски, М. Ковачев, Милчев, Инкоом, Димов, Лазаров, Селеменев, Аясс, Христов, Ахмедов

Царско село: Чворович, Даскалов, Хашев, Кавдански, В. Минев, Евертон, Георгиев, Антуи, Кацаров, Манев, Минчев

-----------------------------------------------------------------------------

90+3 - Край на мача!

85 - ГОЛ! Царско село намалява резултата след фамозно изпълнение на Родни Антуи! Последният получи центриране от левия фланг и с акробатичен удар със странична ножица от въздуха вкара първото попадение за столичани в елита!

50 - ГОЛ! Дунав увеличава сериозно аванса си, след като стига до трето попадение, дело на Селеменев, който се разписа с удар от линията на наказателното поле, преодолявайки излезлия Чворович - 3:0!

46 - Начало на второто полувреме!

45 - Край на първото полувреме!

40 - ГОЛ! Ивайло Лазаров завършва нова добра атака през десния фланг, покачвайки резултата на 2:0!

25 - ГОЛ! Дунав проведе перфектна контраатака, при която Стефан Христов нахлу отдясно в наказателното поле, опита да подаде към точката на дузпата към Ахмедов, но Кавдански засече в собствената си врата в опит да избие - 1:0!

20 - Гостите от Царско село за момента стоят по-добре на терена, като имаха няколко добри възможности да сътворят нещо интересно пред вратата на съперника, но Макенджиев внимаваше.

1 - Начало на мача!

Източник: Novsport

Последни новини