В Испания оцениха „син” защитник на 2 милиона евро

В Испания оцениха „син” защитник на 2 милиона евро

Novsport

22-03-2018, 07:42

Испанското авторитетно издание Магса направи любопитна съпоставка между селекциите на Исландия и Мексико.

Двата отбора се изправят един срещу друг в приятелска среща на 24 март, събота, в САЩ.

Централният защитник на Левски Холмар Ейолфсон бе повикан за контролите с ацтеките и Перу (б.а. - 28 март) и пред него се открива голям шанс за участие на Световното първенство в Русия през тази година, пише "Тема спорт".

Магса сравни цената на играчите на двата отбора и отбеляза, че четирима от селекцията на Хуан Карлос Осорио са по скъпи от всичките повикани футболисти на Исландия.

Това са звездите на ацтеките Ървинг Лозано, Хавиер Ернандес, Ектор Ерера и Хесус Корона. Испанците оценяват Мексико на стойност 149 милиона, а исландците са със скромната цена от близо 11.

Все пак се казва, че голямата звезда на Исландия Гилфи Сигурдсон (б.а. - оценяван е на 30 милиона) няма да вземе участие в двубоя.

В материала се споменава, че нападателят на северноамериканците Раул Хименез, който струва 10 милиона евро, ще се изправи срещу защитника на сините Холмар Ейолфсон, чиято цена е 2 милиона.

Все пак исландският бранител е споменат като един от най-добрите исландски футболисти на своя пост и е на същата стойност като 34-годишния нападател на Мексико Урибе Пералта.

Централният бранител на сините Холмар Ейолфсон ще има възможността да докаже в предстоящите проверки пред селекционера Хеймир Халгримсон, че заслужава място на Мондиала в Русия, и с това да донесе свежи пари в касата на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини