В ИТАЛИЯ: Торино хареса още един юноша на Локо Пд

В ИТАЛИЯ: Торино хареса още един юноша на Локо Пд

Novsport

18-01-2019, 12:40

Още един юноша на пловдивския Локомотив е попаднал в полезрението на скаутите на елитния италианския клуб Торино.

След като миналата година „биковете“ от Серия А привлякоха Иван Чалъков, сега могат да вземат на проби и младия талант от школата на „Лаута“ Петър Шопов, пише специализираният сайт calcioweb.eu.

Той е попаднал в полезрението на главния скаут на „Торо“, отговарящ за партньорството с източноевропейските държави Фабрицио де Микеле.

Въпреки, че е едва на 18, Петър Шопов е сред водещите фигури в юношеския отбор на Локомотив (Пловдив) до 19 години, воден от треньора Димитър Палазов.

През есента младият халф се отличи с цели 4 гола и две асистенции за разгромната победа на „черно-белите“ с 8:2 над Сливен в мач от Елитната юношеска група.

Преди това пък, Петьо донесе минималния успех на своите с 1:0 над Ботев в дербито на 24-тия кръг при юношите, с брилянтен диагонален изстрел.

Отличните изяви на не останали незабелязани от екипа на „Торо“, който от година следи изкъсо представянето на всички юноши от школата на Лаута. 

Както е известно, Локо Пд и „биковете“ имат договор за сътрудничество, подписан по време на визитата на делегация от петима представители на елитния италиански клуб, начело с главния координатор Теодоро Копола, шефът на футболната им академия Марко Рицери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източноевропейските държави Де Микеле.

„Петьо наистина е талантливо момче и много добър футболист, показа голямо развитие в последните 1-2 години. Разбира се, има още върху какво да работи, но се надявам в най-скоро време да пробие в мъжкия футбол, защото има качества. Радвам се, че "Торино" проявява интерес към него, но до мен като директор на Детско-юношеската школа нищо официално не е пристигнало от тяхна страна като намерения“, коментира треньорът му Димитър Палазов пред информационна агенция „Темпо Нюз“, откъдето припомнят, че Петър Шопов дебютира в началото на първенството и за представителния мъжки тим на Локомотив (Пловдив), при загубата от ЦСКА с 0:2 на стадион "Българска армия" в мач от първия кръг на Първа лига.

Младокът се появи през второто полувреме на терена, заменяйки Парвиз Умарбаев. 

Сериозен интерес към Шопов има и елитният Ботев (Враца), който го покани на едноседмични тестове в началото на зимната подготовка и пловдивчанинът се представи на високо ниво.

Източник: Novsport

Последни новини