В ЦСКА са доволни от Албентоса, остава още година на "Армията"

В ЦСКА са доволни от Албентоса, остава още година на

Novsport

21-01-2020, 08:28

ЦСКА планира да активира клаузата за удължаване на договора на бранителя Раул Албентоса. Испанецът парафира през юни 2019 за 1 плюс 1 година. Клубът е заложил опция в неговия контракт и има определен срок, в който може да я активира, което сигурно ще се случи. На “Армията” са много доволни от Албентоса както по отношение на представянето му, така и като поведение извън терена, пише "Тема Спорт". Испанецът е сред футболистите в най-добро кондиционно състояние, а се е вписал и доста бързо в колектива. Неслучайно той се превърна и в един от капитаните на отбора.

Раул бе привлечен в ЦСКА, след като не беше играл цели 7 месеца, но веднага се наложи като титуляр и имаше много дълга серия без пропусната минута. Интерес към него не липсва, особено от родината му Испания, но той ще остане при “червените”. Преди лагера в Марбея защитникът се бе прибрал до дома си във Валенсия, след което пътува с автомобил до хотела на отбора, който е настанен в Barcelo, на 15 километра от Марбея.

ЦСКА има същата договорка за 1+1 години и с вратаря Густаво Бусато. Неговата клауза за удължаване се очаква също да бъде активирана. Бразилецът се наложи като титуляр от септември насам и се отличи с няколко ключови спасявания.

Междувременно нападателят Тони Уот все още не се е присъдинил към лагера в Марбея. ЦСКА се завърна от Турция без него. Тогава треньорът Милош Крушчич заяви, че Уот отсъства по семейни причини, но не даде повече обяснения, нито уточни кога британецът ще се завърне при отбора.

Източник: Novsport

Последни новини