В Чехия изпратиха Върба с аплодисменти

В Чехия изпратиха Върба с аплодисменти

Novsport

15-12-2019, 18:30

Индикациите, че Павел Върба ще е новият наставник на Лудогорец се увеличават все повече. Именитият специалист обяви след мача на досегашния си клуб Виктория Пилзен срещу Теплице, който беше последен за 2019 г., че си тръгва, макар да не разкри следващата си дестинация.

От ръководството на чешкия отбор разкриха, че всичко около бъдещето на специалиста ще стане ясно до 48 часа. Спортните издания в централноевропейската страна също поставиха такъв срок за обявяването на Върба за новия треньор на българския шампион.

"Май това ще бъде последният ми мач начело на Виктория Пилзен. Изкарах невероятни седем години и половина начело на този страхотен отбор и искам да запомня с хубаво всеки един ден от този период. Но по всичко изглежда, че няма да бъда тук през януари. Не знам все още къде ще продължи кариерата ми", заяви специалистът.

Феновете на Виктория му благодариха за работата в клуба със специален транспарант. А после от пресслужбата на тима от Пилзен обявиха, че в следващите 48 часа ще стане ясно какво се случва със специалиста. По принцип договорът му с клуба е до 30 юни 2020 г.

"Предстои среща на Павел Върба с ръководството на клуба и след нея ще обявим какво ще е бъдещето на специалиста. Всички ще научите официалната информация в следващите 48 часа. Всичко ще стане ясно", заявиха от клуба.

Но изданията в Чехия са категорични - до вторник Върба ще бъде обявен за следващия треньор на Лудогорец. Такова е заключението и на авторитетната медия idnes.cz, според която той вече е склонил на офертата от Разград, въпреки че е бил търсен за национален селекционер на Словакия.

Източник: Novsport

Последни новини