Валери Божинов се завърна към головете, Ботев Враца - към победите

Валери Божинов се завърна към головете, Ботев Враца - към победите

Novsport

04-11-2018, 14:23

Ботев Враца се наложи с 2:1 над Черно море в двубой от 14-ия кръг на Първа лига. Домакините откриха резултата в 60-ата минута чрез Юлиян Ненов, а Валери Божинов удвои четири по-късно. Гостите намалиха в 71-ата след гол на Жоржиньо, но не успяха да стигнат до равенството. Така врачани се изкачиха на 10-о място, измествайки Дунав, а тимът на Илиан Илиев не успя да влезе в Топ 6.

През първата част на двубоя липсваха чистите положения, които можеха да доведат до гол, като най-добрият шанс за попадение имаха домакините в самия край полувремето. Врачани отправиха пет удара, докато „моряците” имаха само един, но и двата тима не показаха точност и изстрелите бяха извън рамката на вратата.

В 12-ата минута разбъркване в полето на гостите доведе ду удар на Божинов, който бе блокиран с тяло от Андраде.

Страхотен пробив на Кононго в 31-ата завърши с пас за Василев, който обаче не игра добре с топката, на десетина метра от голлинията.

В добавеното време Апостолов изпълни фаул, Макенджиев се поколеба при излизането си, а Мариян Иванов надскочи отбраната на варненци и нанесе опасен удар с глава, но покрай страничната греда.

Черно море започна много динамично след почивката и в 46-ата Георги Божилов пробва далечен шут, Красимир Костов не се намеси добре, но Ради Василев не се възползва и от малка дистанция не успя да преодолее вратаря.

Атанас Зехиров изпълни добре фаул в 56-ата, стреляйки от дъгата в близкия на вратаря ъгъл, но Костов успя да парира, вадейки в корнер.

Точно след час игра домакините откриха резултата на ст. „Огоста”. Валери Божинов даде началото на нападение на своя тим, последва бърза размяна на пасове в половината на „моряците”, след което Емил Стоев подаде надясно за Юлиян Ненов , а капитанът на Ботев прати в мрежата с диагонален изстрел.

Четири минути по-късно Валери Божинов удвои преднината на Ботев. Ненов проби отдясно и с перфектен пас матира отбраната и вратаря на Черно море, за да може Валери Божинов с плонж да отбележи третия си гол от завръщането в българския футбол.

В 71-ата „моряците” намалиха изоставането – Жоржиньо бе изведен отлично в пеналта на Ботев, овладя умело и с точен удар разпечата вратата на домакините.

Динамиката се запази до края на срещата, но повече голове не паднаха и резултатът остана непроменен – 2:1 за Ботве Враца.  

Ботев (Враца) - Черно море 2:1

1:0 Ненов (60`)

2:0 Божинов (64`)

2:1 Жоржиньо (71`)

Ботев Вр: 33. Костов, 11. Васев, 86.Божинов, 37. Керчев, 14. Генов, 6. Гаджев, 71. Стоев, 88. Апостолов, 20. Гаджалов, 26. Иванов, 94. Ненов

Старши треньор: Сашо Ангелов

Черно море: 88. Макенджиев, 5. Станчев, 33. Енчев, 70. Димов, 41. Кононго, 18. Зехиров, 71. Панайотов, 14. Божилов (к), 7. Андраде, 90. Минчев, 10. Василев

Старши треньор: Илиан Илиев

Източник: Novsport

Последни новини