Венци Христов вариант за Ботев Пд

Венци Христов вариант за Ботев Пд

Novsport

17-06-2019, 08:56

Централният нападател Венцислав Христов е опция за Ботев Пловдив. В момента 30-годишният бивш национал е свободен агент.

През миналата кампания той носеше екипа на Арда. В 23 мача Христов реализира 12 гола и помогна на кърджалийци да спечелят историческа промоция за елита. Очакваше се двете страни да продължат заедно - треньорът Стамен Белчев го искаше в състава си.

Нападателят и ръководството на клуба обаче не успяха да се разберат за условията по нов договор и в крайна сметка се разделиха. Така че Христов е отворен за нови предизвикателства.

Новият треньор на Ботев Пд Желко Петрович настоява пред ръководството да бъдат привлечени още играчи след вратарите Янко Георгиев и Георги Аргилашки, както и холандците Родни Клустер и Филип ван Арнем.

Изискването на специалиста е тимът да бъде задължително подсилен с централен нападател. Ботев има нужда от такъв, след като през лятото бе напуснат от Феребори Доре. Така в момента за върха на атаката канарчетата разполагат само с Антонио Вутов, който може да действа и като офанзивен халф.

Освен Христов на Петрович са предложени и няколко чуждестранни централни нападатели. Очаква се избран от него човек да се присъедини към отбора още по време на лагера във Велинград. Канарчетата са в курортния град до 21 юни.

Източник: Novsport

Последни новини