Верея гони топ 3 по провали срещу Витоша Бистрица

Верея гони топ 3 по провали срещу Витоша Бистрица

Novsport

06-12-2018, 08:33

Верея може да влезе в историята на българския футбол, ако се провали и днес в търсенето на победата срещу Витоша (Бистрица).

В момента старозагорският тим е в серия от 29 последователни шампионатни срещи без успех. 12 от тях бяха в края на миналия сезон, а през този триумфът им убегна вече 17 пъти.

Справка в статистиката показва, че при нов провал срещу Витоша (Бистрица) днес Верея ще влезе в челната тройка на елитната ни дивизия за всички времена по поредни срещи без победа. За момента на третото място е посмешището Черноморец Бс (Сф). Този тим на Ивайло Дражев бе размазан от всички през сезон 2006/07 с изключение на Литекс на Люпко Петрович, срещу когото се добра до 0:0.

Така с едно реми и 29 поражения, или общо 30 мача, Черноморец Бс (Сф) ще бъде изравнен днес от Верея.

Никак не са далеч и отборите, заемащи първите две места в тази срамна ранглиста. Раковски (Рс) точно като Черноморец Бс (Сф) взе само една точка от 30 мача, но през сезон 1996/97. Тук обаче серията възлиза на общо 32 двубоя, защото русенци бяха част от елита и в предходното първенство - 1995/96. Тогава се представиха далеч по-прилично, дори имаха победи и се спасиха от изпадане. В последните два кръга обаче нямаха успех и така серията нарасна и стои и до днес 32 мача.

Съвсем малко пък не достигна на днешния съперник на Верея - Витоша, да счупи рекорда на русенци. През миналия сезон бистришките „тигри" не спечелиха 31 поредни мача и бяха само на един провал от изравняването на Раковски. В 32-ия си мач обаче победиха Черно море с 1:0 и с това докосването на антирекорда се размина.

Във Верея няма кадрови проблеми преди двубоя с Витоша. Въпреки че няма контузия или болест, Антон Огнянов за трети пореден мач не попадна в групата. Старозагорският тим изигра добър мач при домакинството си срещу Локомотив (Пд) и само малшансът му попречи да спечели първата си победа от началото на сезона.

Треньорът на Верея Небойша Миличич взе в групата юношата на клуба Симеон Колев. Георгиев ще е на вратата, а пред него в защита ще действат Иванов и Кошут в центъра на отбраната, а по фланговете Мачадзе и Василиев. В халфовата линия ще са Мечев, Ндумбу и Рюстемов.

По десния фланг на атаката отново ще бъде капитанът Здравко Илиев, който отбеляза първия си гол срещу Локо (Пд) в елита, а отляво - Вошуривич. Дино Мартинович ще води атаката на Верея.

Източник: Novsport