Верея и Лудогорец подновяват битките в Първа лига

Верея и Лудогорец подновяват битките в Първа лига

Novsport

15-02-2019, 08:05

 Сезонът в Първа лига се подновява днес от 17,30 часа, когато на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора реферът Николай Йорданов ще даде началния сигнал на двубоя между последния в класирането Верея и лидерът Лудогорец. Разградчани водят в класирането с шест точки аванс пред втория ЦСКА и ще се опитат да я увеличат при успех в Стара Загора днес.

Притесненията на треньора Антони Здравков не са свързани с толкова с резултата, колкото с играта на отбора, стана ясно на пресконференцията му преди мача. Здравков заяви, че позицията на лидер задължава “орлите” да печелят мачовете си с атрактивен футбол. Двубоят ще пропусне бразилският защитник Натанаел, който ще тренира с юношите до изтичане на договора му през лятото, освен ако не го поднови.

Пред дебют за Лудогорец е националният вратар Пламен Илиев, който за последно игра в българското първенство през май 2016 година, когато беше част от Левски.

Във Верея нещата не са розови. Отборът е много различен спрямо есента. Сръбския треньор Небойша Миличич беше заменен от украинеца Олександър Севидов. Подготовката протече изцяло в Стара Загора, а в контролите Верея постигна само една победа над отбори от Втора и Трета лига.

Балансът между Лудогорец и Верея в Първа лига е строго в полза на разградчани, които са постигнали шест успеха и са загубили само веднъж. На второ такова чудо днес не се надяват и най-големите оптимисти в лагера на зарали.

Вероятни състави:

Верея: Кацарев, Мачадзе, Василиев, Иванов, Курупис, Гвазава, Рюстемов, Маламов, Василиевич, Рудика, Станчев.

Лудогорец: Илиев, Недялков, Форстър, Моци, Сисиньо, Дяков, Горалски, Ванделсон, Марселиньо, Лукоки, Кешерю.

Източник: Novsport