Верея не пусна Сюлеймани в националния отбор

Верея не пусна Сюлеймани в националния отбор

Novsport

28-02-2018, 14:23

Верея не пусна защитника Хюсеин Абдулгани Сюлеймани в националния отбор на Саудитска Арабия за днешната контролата с Ирак в Басра. 

"Всички играчи, които бяха повикани в националния отбор за контролната среща в сряда, пристигнаха на лагера в Джеда, с изключение на защитника Хюсеин Абдулгани, който е ангажиран с българския си клуб Верея", съобщиха от футболната федерация на Саудитска Арабия. 

Селекционерът на азиатците Хуан Антонио Пици изпрати повиквателна на 41-годишния Сюлеймани в края на миналата седмица, но датата за двубоя с Ирак не е официална на ФИФА и старозагорци не разрешиха на играча да пътува.

Причината е натоварената програма на Верея в първенството, като за седмица между 5 и 12 март отборът ще играе три мача - срещу Пирин, Славия и Ботев Пловдив. 

Сюлеймани, който има 134 мача с националната фланелка на родината си, от няколко дни поднови занимания, след като лекуваше контузия на прасеца, заради която пропусна първите два мача на старозагорци след подновяването на българското първенство (0:5 от ЦСКА-София и 0:2 от Дунав).

Източник: Novsport