Верея ще се опита да вгорчи празника на Ботев

Верея ще се опита да вгорчи празника на Ботев

Novsport

12-03-2018, 08:40

 Днес в 17:30 часа отборите на Верея (Стара Загора) и Ботев (Пловдив) се срещат в мач от 25-ия кръг в Първа професионална лига. Двубоят на "Трейс Арена" ще бъде пряк сблъсък за 5-ото място във временното класиране. И двата тима вече са сигурни участници в Първата шестица, но те са разделени само от 1 точка, като преди днешния мач пловдивчани са пред старозагорци, но това може и да се промени.

Формата на двата тима е почти идентична. В последните 4 мача всеки от тях записа по 2 загуби, 1 реми и 1 победа. Прави впечатление също, че те се движат във възходящ ред, като и двата отбора записаха победи в предния кръг. Верея се справи със Славия с 1:0 като гост, а Ботев надигра категорично с 3:0 аутсайдера Витоша (Бистрица).

През първия полусезон в Коматево Ботев постигна трудна победа с 1:0 над Верея. Всъщност обаче старозагорци продължават да имат предимство в преките сблъсъци в елита. В 5 изиграни мача те са с 3 победи и 2 поражения на сметката си.

Домакините имат доста проблеми преди мача. Наказани за днешния двубой са Валери Домовчийски и Венцислав Бенгюзов. Георги Вълчев пък е контузен. В клуба до последно ще се надяват да успеят да картотекират новото попълнение Венцислав Христов, който обаче едва ли ще започне сред титулярите. Треньорът Благомир Митрев се очаква да заложи на Колев под рамката и Илиев, Мунин, Минев и Слаев в отбрана. Елиаш и Ндонг ще действат като опорни полузащитници, а Танев ще е в ролята на плеймейкър. Огнянов и Йорданов ще действат по крилата, а атаката ще води Андонов.

Ботев пък пристига в оптимален състав. Николай Киров ще разчита на всичко най-добро в тази среща. Той се очаква да пусне в игра Чворович на вратата и карето Филипов, Димов, Терзиев и Минев в защита. Балтанов и Юсеин ще действат в центъра на терена, а Неделев и Ндонгала ще вършеят по двете крила. Атаката ще води Жоао Паоло, а зад гърба му ще действа Афонсо.

Източник: Novsport

Последни новини