Витоша с втора загуба в Турция

Витоша с втора загуба в Турция

Novsport

01-02-2019, 21:20

Витоша (Бистрица) загуби с минималното 0:1 от руския втородивизионен Факел във втората си контрола на турска земя. Единственото попадение в срещата, играна на един от терените в спортен комплекс „Аркадия“, падна в 50-ата минута. Точен от дузпа бе Сипенко.

През първите 45 минути по-чиститe положения за гол се откриха пред футболистите от Воронеж, като на няколко пъти вратарят Християн Василев трябваше да се намесва. Първият точен удар от страна на „тигрите“ пък бе дело на Стефан Христов в средата на полувремето.

Пет минути след подновяването на играта руският тим успя да открие резултата, след като главният съдия прецени, че Тодор Гочев е фаулирал съперник в собственото си наказателно поле, и показа бялата точка. От 11-тия метър Сипенко не сгреши и откри. В 56-ата минута Наско Милев бе много близо до това да изравни резултата, но вратарят на Факел се намеси и отрази изстрела му.

Поражението за състава на Росен Кирилов е второ поредно в Турция. На старта на проверките в южната ни съседка бистричани отстъпиха с 1:2 на беларуския Шахтьор (Солигорск). Следващата приятелска среща на „тигрите“ е на 4 февруари, понеделник, а съперник – босненският Борац (Баня Лука). 

Източник: Novsport

Последни новини