Витоша ще спира похода на Етър към Топ 6

Витоша ще спира похода на Етър към Топ 6

Novsport

03-03-2019, 07:45

Днес в 12:30 часа Витоша (Бистрица) приема Етър в сблъсък от 24-ия кръг на Първа професионална лига. “Тигрите” продължават борбата си за оцеляване в елита, докато великотърновци напират за място в топ 6. За целта обаче гостите се нуждаят от победата днес, за да запазят реални шансове.

Витоша се намира в тежък период. Отборът от Бистрица няма победа вече 5 поредни мача. Логично се стигна и до пропадане в класирането. Възпитаниците на Росен Кирилов се надяват днес най-после да се върнат в правия път, но задачата няма да е толкова лесна.

Етър пък е на обратния полюс. “Болярите” показват сериозно израстване, особено след подновяването на сезона. Те записаха 3 победи в последните си 4 мача и като цяло демонстрират доста приятен футбол. Сега те идват за нови три точки, с които да се доближат само на една от 6-ата позиция, която в момента се заема от Черно море.

През първия полусезон срещата във Велико Търново приключи с минимална победа за Етър. Всъщност в досегашните 3 мача между тези отбори Витоша все още няма победа на сметката си и статистиката е изцяло в полза на виолетовите, което имат 2 успеха и 1 равенство.

Домакините не могат да използват днес контузените Николай Радев, Радко Мутафчийски и Григор Долапчиев. Наказаният Лъчезар Котев също отпада от сметките на Росен Кирилов.

В състава на гостите също има леки проблеми. Красимир Балъков ще бъде без Ерик Почански и Яни Пехливанов, които все още не са възстановени от своите травми. Артьом Артюнин пък до последно ще бъде под въпрос за мача.

Източник: Novsport

Последни новини