Водещите партии се обединиха срещу футболните хулигани

Водещите партии се обединиха срещу футболните хулигани

Novsport

25-04-2018, 13:46

Водещите политически сили у нас се обединиха срещу футболното хулиганство.

Депутати от ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти обявиха в ефира на bTV, че обществото е достигнало своята степен на търпимост по проблема.

Миналата сряда привърженик на „Левски” рани тежко с бомбичка полицейски служител по време на дербито с ЦСКА. По-късно извършителят се предаде. На тристранна среща между Министерство на отбраната, Министерството на младежта и спорта и БФС миналата седмица бяха обсъдени спешни мерки.

„Всяка държава, която иска да прояви твърда роля, успява да се справи с футболното хулиганство. Всяка общество има своята степен на търпимост, миналата сряда тя бе премината. Време е да бъдем единни по този проблем. От повече от 6 месеца работим по тези промени. Идеята първо бе да променим стария закон, но промените са толкова много, че трябва да направим нов. Проучихме законодателствата на Англия, Испания и Италия. Има настройка от всички политически сили”, заяви Славчо Атанасов от Обединени патриоти.

„Да, мерки трябва да се вземат. Има няколко притеснителни неща - на „Васил Левски” едва онзи ден му смениха камерите, това е националният стадион на България – припомни Иван Ченчев от БСП. -  В България нямаше шествия на феновете, появиха се преди десетина години. Идеята е полицията да пази тази организирана маса от хора. От една страна е добре, защото те не са разпръснати из града. Проблемът е как се разрешава маршрутът – не бива да включва „Триъгълника на властта” и да се хвърлят бомби... Там има и майки с деца.”

„Необходим е интегриран подход - всички институции трябва да бъдат отговорни. Футболният съюз, организаторите, клубовете на привържениците… Сега действащият закон от 2004 г. дава възможност на съда да налага задържане в МВР и недопускане на посещение на футболни мачове, включително и в чужбина”, допълни Димитър Лазаров от ГЕРБ.

Източник: Novsport

Последни новини