Вратар на Левски подписа в Португалия

Вратар на Левски подписа в Португалия

Novsport

30-08-2019, 10:56

Бившият вратар на Левски Димитър Шейтанов ще продължи кариерата си в Португалия. 20-годишният страж подписа тригодишен контракт с португалския Авеш.

Шейтанов-младши, който е смятан за един от най-добрите млади вратари в България, води подготовка с втория тим на Авеш от средата на юли и игра във всичките контроли, но бюрократичен проблем спираше контракта.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев, който е в течение с цялата ситуация от самото начало, е договорил португалците да платят на "сините" 20% от сумата на евентуален следващ трансфер на вратаря. 

"Много се радвам, че всичко е наред и официално вече съм футболист на Авеш. Тук всички ме приеха много добре. За този месец и половина съм много доволен. Надявам се, че съвсем скоро ще започна и да играя, тъй като желанието ми е огромно. Много съм мотивиран и жаден за футбол. Смятам, че най-трудните моменти са зад гърба ми. Благодаря на семейството ми, че бяха до мен в този период", сподели Шейтанов пред Sportal.bg.

Столичанинът от дете е част на синята школа, но така и не успя да направи официален дебют за 26-кратните шампиони, въпреки че изигра няколко контроли още когато бе на 16 години под ръководството на Георги Иванов-Гонзо и Стойчо Стоев.

Шейтанов, който в един момент беше капитан на юношеския национален отбор на своята възраст - набор 1999, беше желан от няколко отбора в Португалия. Той обаче избра офертата на Авеш, като вече е част от тима до 23 години, който през май направи златен дубъл.

Новият тим на Шейтанов е шампион и носител на купата на страната, а през лятото в клуба бяха привлечени 8 нови футболисти. Нито един от тях до вчера не беше картотекиран поради бюрократичен проблем, което се отрази негативно на старта на сезона, в който шампионите записаха две поражения и две равенства.

През последните 10 дни бившият юношески национал тренира пет пъти с първия тим на Авеш, където играе и един от синовете на Зинедин Зидан - Енцо, както и миналият през Левски ляв защитник Афонсо Фигейредо.

Източник: Novsport

Последни новини