Вратар спаси Ботев (Пд) на "Тича"

Вратар спаси Ботев (Пд) на

Novsport

10-03-2019, 16:50

Черно море и Ботев Пловдив не излъчиха победител в двубой от 25-ия кръг на Първа лига. „Моряците” имаха повече чисти положения, но Даниел Кайзер с отличните си намеси донесе точката за „канарчетата”. Така Ботев остава на четвъртото място в класирането с 44 точки, а Черно море е шести с 41.

Първият точен удар в мача бе на сметката на гостите. В 9-ата минута Терзиев пробва шут от около 20 метра, но Дюлгеров не показа колебание и изби.

След само четвърт час игра Николай Киров трябваше да прави принудителна смяна, след като Джонатан Перейра получи контузия, така на негово място влезе Кристиян Добрев .

Първата добра възможност за домакините дойде в 26-ата минута, когато Мартин Минчев засече с глава центриране от фланга, но прати във вратаря.

Пет по-късно отново Минчев бе на добра позиция и непокрит, шутира от линията на пеналта, но прекалено силно.

Илиан Илиев също трябваше да прави принудителна смяна и в 44-ата Фенуш влезе на мястото на Ндонгала.

В добавеното време Добрев центрира отляво към точката за дузпа, там Балтанов се хвърли и засече топката, но прати в тялото на Дюлгеров, който изби и опази мрежата си суха.

„Моряците” бяха много активни в атака след почивката и в 47-ата бяха близо до откриване на резултата. Мехди Фенуш центрира отляво, Ради Василев засече с глава на няколко метра от вратата, но Кайзер показа класа и спаси с една ръка. Няколко минути след това Фенуш направи два пропуска в рамките на една минута, като и в двата случая бе близо до гола.

Нова добра намеса на Кайзер в 62-ата запази равенството в мача. Пиргов игра много неориентирано и не успя да спре подаване отдясно, Василев излезе на стрелкова позиция, но стража на „канарчетата” реагира навреме и излезе да блокира удара му.

В 84-ата минута домакините имаха нов шанс да вземат трите точки, но след силен удар на Андраде отново вратарят Кайзер се намеси и спаси, като това бе и последното по-сериозно положение до края на двубоя.

СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 70. Димов, 4. Генев, 33. Енчев, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 16. Витанов, 90. Минчев, 21. Илиев, 10. Василев

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 2. Перейра, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 18. Терзиев, 16. В. Шопов, 17. Балтанов, 8. Неделев, 81. Зехиров, 10. Доре

Източник: Novsport

Последни новини