Върба: Държа играчите си изкъсо чрез сателит

Върба: Държа играчите си изкъсо чрез сателит

Novsport

01-04-2020, 12:36

 „Ситуацията в България не е различна с тази в Чехия, футболистите тренират индивидуално“, обяви треньорът на Лудогорец Павел Върба пред медиите в родината си. „Всеки един има планове за няколко дни. Чакаме решение на местните власти дали ще ни позволят да се готвим заедно или не“, продължи той.

„Кондиционният треньор ни помогна за изработването на програмата. Момчетата знаят какво да правят. Сигурен съм, че почти всички работят с еднакви усилия. Така е навсякъде. Не сме Байерн, където играчите се включват на живо и следят упражненията, които им показват треньорите. Получават данните на играчите по сателит и мога да кажа, че ги държа изкъсо“, уточни Върба, цитиран от "Меридиан мач".

„Три дни съвместни тренировки обаче няма да ни стигнат, за да сме готови за мачовете, както смятат някои. Ще ни трябват поне 2 седмици тренировки с топка. Само бягане и упражнения не стигат“, категоричен е чешкият специалист. „Конкуренцията е на ниво. Левски, ЦСКА, Локо (Пд) и Черно море спокойно могат да се борят за върха и в чешкото първенство. Разбира се, има и отбори, чиято цел е да се спасят. Най-големите ни конкуренти са Левски и ЦСКА.

Приятно съм изненадан от публиката и голямата подкрепа от нейна страна. И в трите домакински мача имаше атмосфера“, коментира Върба. И той споделя темата, че е възможно първенството да не приключи във формат с плейофи. „Ще имаме още 10 мача, а някои отбори продължават и за Купата. Не знам как ще ни стигне времето. В тази ситуация може да настъпи промяна в първенството. Ще има такива, които ще твърдят, че това е нередовно, но тази ситуация ще изисква извънредни решения“, категоричен е той.

Източник: Novsport

Последни новини