Георги Илиев: Добър сезон, изиграхме страхотно срещу водещите отбори

Георги Илиев: Добър сезон, изиграхме страхотно срещу водещите отбори

Novsport

11-05-2019, 20:37

Лидерът на Черно море Георги Илиев коментира, че мястото на “моряците” в Първа лига е незаслужено. Според ветерана в тима на Илиан Илиев, варненци е трябвало да играят бараж за Лига Европа. Опитният халф говори и за гостуването утре на Левски.

Футболистът бе награден за Играч №1 на XXXI кръг заради двата гола, които отбеляза на Лудогорец. Той събра 8 гласа, като по този начин изпревари Тодор Неделев - 6 и Еуженио - 3.

“Благодаря за наградата. Интересното е, че имаме две награди от двата мача с Лудогорец. Показахме, че това място в класирането е незаслужено, като трябва да сме по-напред. Има още четири мача, като се надявам да продължим с наградите. Може би това, че ЦСКА не успяха да победят Ботев за Купата, ни попречи да стигнем до четвъртото място и да играем бараж. Така се случи. Не успяхме да се класираме за евротурнирите, но лицето, което показваме, трябва да радва феновете. Надявам да продължим така и през следващия сезон", каза Илиев в Пресклуб "България".

"Влизаме с нагласата в мача с Левски да покажем това лице, за да вземем частичен успех. Не трябва да мислим много преди срещата. Добър сезон за нас. Изпълнихме първоначалната цел, която бе да влезем в шестицата. Направихме страхотни мачове срещу водещите отбори - два с Лудогорец, с Левски и с ЦСКА", добави ветеранът.

Съотборникът му Виктор Генев пък получи наградата за Играч №1 на 23-ия кръг. В анкетата на Пресклуб "България" сред футболните треньори и специалисти Генев е лидер с 8 гласа за победния си гол срещу Лудогорец в мача, спечелен с 1:0. След него се нареждат Паулиньо от Левски с 5 гласа, Велко Батрович от Етър и Цветелин Чунчуков от Славия с по 2 гласа и вратарят на Левски Николай Михайлов с 1 глас.

Източник: Novsport

Последни новини