Георги Илиев: Не помня друг отбор да е създавал толкова положения срещу Лудогорец

Георги Илиев: Не помня друг отбор да е създавал толкова положения срещу Лудогорец

Novsport

27-04-2019, 18:45

Лидер, отборен играч, обединителна фигура. Това е Георги Илиев за Черно море и това за пореден път бе доказано с поредния му спектакъл срещу Лудогорец. С двата си фамозни гола капитанът донесе трите точки на своите и ги остави в играта за четвъртото място. В ексклузивно интервю за „Петел” Георги Илиев коментира продукцията на отбора срещу шампионите, целите на „моряците” до края на сезона и дали ще продължи да играе и в следващото първенство. 

 Георги, честита победа над Лудогорец. Тя е абсолютно заслужена, след като доминирахте във всеки аспект на играта? 

- Благодаря. Аз също споделям вашето мнение. Ние бяхме отборът, който водеше играта и в нито един момент не позволихме на съперника да задържа продължително топката и да изпаднем в глуха защита. 

- Успехът ви щеше да бъде по-изразителен, ако не бяха пропуските ви след 2:1? 

- Вярно е, че търсехме задължително трети гол и създадохме достатъчно положения, за да го вкараме, но изтървахме много. Това не се случва за първи и занапред трябва да сме по-концентрирани в завършващата фаза, защото в някои мачове може и да нямаме толкова ситуации за гол. 

- След толкова пропуски имаше ли момент, в който вие да си помислите, че победата ви е под съмнение?

- Нито за миг на съм си помислил подобно нещо. Правилният начин, по който играехме, ме правеше оптимист. Защото, когато си уверен във възможностните си и излъчваш спокойствие и търпение, нещата се получават. Не помня друг отбор да е създавал толкова положения срещу Лудогорец и затова съжалявам, че не отбелязахме още голове. 

- Вкарахте поредните си две попадения за учебник. Как бихте ги описали? 

- Фаулът беше малко далеч, но параболата се получи, добре стана също, че и стената не подскочи, и топката стана невъзможна за вратаря. При втория гол очаквах топката на друго място, но след като ми дойде за странична ножица, нямаше друг вариант за отиграване. 

- Черно море се очертава като арбитър за титлата, след като в следващия кръг приемате ЦСКА.

- Арбитър е малко пресилено, защото водещите отбори могат да загубят точки и на други терени. Но е вярно, че този сезон взехме много точки от отборите в Топ 3. Надявам се да продължим да го правим. 

- Вашата цел е четвъртото място. След като стана ясно, че четвъртият няма да играе бараж за Европа, това ще се отрази ли на мотивацията ви? 

- Четвъртото място остава наша цел, макар че вече не е толкова сладко. Ние искаме да затвърдим добрите впечатления, които оставяме тази пролет, и затова ще гоним максимума във всеки един от оставащите 5 мача. Лично за мен ще е по-добре да съм четвърти, отколкото шести. 

- Плюс за вас е, че приемате преките си конкуренти Ботев и Берое във Варна.

- Да, програмата е удобна, и ние трябва да се възползваме от нея. Но освен срещу Берое и Ботев, е необходимо да спечелим колкото се може повече точки и в другите 3 мача. 

- За финал. Ще продължите ли да играете и през следващото първенство? 

- Честно казано, не съм мислил по този въпрос. В мислите ми са само предстоящите 5 мача през май. Но щом ме питате за бъдещето ми, ще ви кажа, че то ще стане ясно след разговор с треньора и ръководството след края на сезона.

Източник: Novsport

Последни новини