Георги Самуилов: Подновяваме строежа на стадиона до октомври

Георги Самуилов: Подновяваме строежа на стадиона до октомври

Novsport

25-06-2018, 13:03

Финансовият благодетел на Ботев Пд Георги Самуилов проведе среща с 30 представители на феновете на отбора. С тях той коментира най-горещите въпроси около клуба - строителството на "Колежа", бюджета, селекцията... След срещата Самуилов даде интервю пред Нова тв, в което говори за част от обсъжданите теми. Два от местните спортни сайтове - plovdjvderby и plovdivnews, съобщиха, че издръжката на клуба ще остане 3,5 милиона лева на сезон и няма да има промени в управата. Изпълнителен директор ще продължи да е Иван Йотков, а Ангел Палийски също ще фигурира в управленското тяло. Самуилов е разкрил и доста любопитна информация около издръжката на Ботев през последните години. Той е посочил, че след падането на КТБ през 2014-а в клуба са били инвестирани 12 милиона лева. На срещата в Коматево Самуилов бе придружен от Палийски и Йотков. Председателят на Сдружението Ботев 1912, което държи 61% от акциите - Апостол Апостолов, обаче отсъстваше. Той се прибра в България късно снощи.

- Г-н Самуилов как протече срещата с феновете?

- Чисто приятелска среща, поговорихме си малко във връзка с плановете, които предстоят да се реализират. Всичко е нормално. Коментирахме как ще протече процесът с настоящия сезон и строителството на стадиона, което феновете ги интересува най-много. 

- Какво се случва със собствеността на клуба и изобщо какви процеси предстоят пред Ботев?

- Очакваме да се поднови строителното разрешение на Ботев. Започваме процес на обследване на стадиона, което ще трае около два месеца и половина. Ще се направи пълен анализ - в какво положение е съоръжението. След това се надяваме да получим строителното разрешение и строителството да стартира през септември-октомври.

- Какви планове имате за стадиона?

- Правили сме анализ какво е инвестирано и предстои да се инвестира. Обследването ще покаже най-ясна картина в какво състояние са бетоните, арматурата, изобщо как е консервиран стадионът. Нека да изчакаме анализа, но не вярвам да има някакви изненади.

- В какви срокове стадионът би могъл да е готов да приема мачове?

- Интересен въпрос (смее се). Надявам се в рамките на две години или максимум две години и половина да е завършен. Разчетът е, ако вземем строително разрешение, да стартираме три месеца след получаването му. Изисква се осигуряване на строителни компании, процеси за откриване на площадка - това са съпътстващи неща.

- Относно придобиването на акциите от ваша страна какво е развитието?

- Това също е процес, за който до няколко дни ще обявим какво се случва. Пратили сме писмо до г-н Апостолов и очакваме разговор, който ще бъде в рамките на 10-15 дни и след това ще дам официално изявление.

- Тоест искате и очаквате да станете мажоритарен собственик на Ботев?

- Разбира се.

- В случай че това се случи, какви са вашите краткосрочни и дългосрочни планове, свързани с клуба и отбора?

- Плановете не са променени. Днес (б.р. - вчера) имах разговор с изпълнителния директор (б.р. - Иван Йотков) и с Палийски. Готвим се за новия сезон и се надявам да се представим добре.

- Какво можете да кажете относно селекцията и финансовата обезпеченост на клуба?

- За селекцията ще дам изявление на по-късен етап. Финансово нямаме проблеми. Бюджетът за годината е съставен, разгледан, одобрен и си го изпълняваме.

- Има ли оферта за някой играч?

- Това са малко провокиращи въпроси. Има интерес към няколко футболисти, но ще получите информация на по-късен етап.

- Спекулираше се, че Николай Киров може да не е треньор на отбора. Сега всичко около него спокойно ли е?

- Аз съм много доволен от Николай Киров. Той е много читав и съвестен човек, който си върши доста добре задълженията. Няма причина изобщо да мислим в посока да го сменяме.

Източник: Novsport

Последни новини