ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Верея - Локо Пд 2:2

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Верея - Локо Пд 2:2

Novsport

01-12-2018, 12:30

Вере е домакин на Локомотив (Пловдив) в първия мач от XVII кръг на българския футболен елит.

Резултатът на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора изненадващо бе открит от домакините, които се намираха в серия от пет загуби във всички турнири без отбелязан гол преди началото на срещата в 12:30 часа.

Последното попадение, реализирано от Верея, бе дело на изпадналия в немилост Антон Огнянов на 19-ти октомври за домакинското реми 2:2 срещу новака Ботев (Враца).

Сега точен за тима бе бившият футболист на гостите Дино Мартинович. В деветата минута той направи двойно със Симеон Мечев и с изстрел по диагонала матира Мартин Луков – 1:0.

Малко след това Ален Ожболт вкара гол с глава за Локомотив, но попадението справедливо бе отменено заради засада.

Все пак, пристигналият това лято словенец успя да изравни резултата в 28-ата минута, когато се разписа с мощен шут от малък ъгъл, но радостта на гостите бе краткотрайна.

Едва три минути по-късно капитанът на домакините Здравко Илиев започна една контраатака и сам я завърши след хубав пас на Вушурович и прецизен изстрел от десетина метра – 2:1.

Така само за 30-ина минути двата отбора си отбелязаха три попадения, демонстрирайки стопроцентова успеваемост, материализирайки всеки един от точните удари в срещата.

По този начин опонентите се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 в полза на домакините, а наставникът на гостите замени Парвиз Умарбаев с Елитон.

В 59-ата минута вратарят на старозагорци Георги Георгиев спаси силен шут на Бирсент Карагарен, след което и Луков показа класа.

Това се случи в 62-ата минута, когато Милан Вушурович и Мечев изскочиха срещу само един бранител при контраатака на Верея, но сърбинът не бе прецизен при удара и вратарят на гостите изби в корнер.

Пет минути по-късно отново Вушурович се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и стреля по диагонала, но в аут.

В 73-ата минута Георги Георгиев изби виртуозно в корнер шут на Томашевич, но в 75-ата той бе безпомощен и Димитър Илиев изравни резултата. Той се възползва от пас на Вилим Посинкович и с хубав шут възстанови статуквото, като топката първо се удари в дясната греда, а после спря в мрежата – 2:2.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО - ТУК!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Верея: 27. Георгиев, 4. Мачадзе, 6. Иванов, 5. Косут, 15. Василиев, 33. Йоргенсен, 28. Александер, 7. Мечев, 77. Мартинович, 11. Вушорович, 21. Запрянов

Локомотив: 71. Луков, 5. Георгиев, 6. Езе, 34. Банович, 50. Томашевич, 91. Буна, 14. Илиев, 9. Карагерен, 12. Ожболт, 44. Посинкович, 10. Умарбаев;

Верея - Локомотив (Пловдив) 2:2

1:0 Дино Мартинович (9‘) 

1:1 Ален Ожболт (28')

2:1 Здравко Илиев (31')

2:2 Димитър Илиев (75')

Източник: Novsport

Последни новини