ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Черно море - Пирин 1:1

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Черно море - Пирин 1:1

Novsport

30-03-2018, 20:23

 Черно море и Пирин (Благоевград) играят при резултат 1:1 в първия си мач от втората фаза на Първа професионална лига. Младият Мартин Минчев, който няма навършени 16 години, отбеляза първото си попадение в професионалния футбол в 7-ата минута. Талантът е роден на 22 април 2001 година.

Таранът Преслав Йорданов възстанови равенството в 10-ата минута. Това е негов първи гол след завръщането му в България.

Двубоят е от група “А” на втората осмица. Варненци ще опитат да си спомят как се побеждава на “Тича”. Отборът вече 11 поредни мача няма успех на свой терен и ще се надява днес да сложи край на тази прокоба. Като цяло възпитаниците на Илиан Илиев приключиха зле редовния сезон с три поредни загуби и общо 10 мача без победа на сметката си.

В Пирин ситуацията не е много по-добра. Благоевградчани също допуснаха две загуби на финала и ще искат да спрат пропадането си днес. В редовния сезон “Орлетата” не допуснаха загуба в двата си сблъсъка с “Моряците”. Първият мач в Благоевград завърши при резултат 1:1, а във втората среща във Варна Пирин си тръгна с успех с 1:0.

Днешният двубой ще бъде и юбилеен за капитана на Черно море Георги Илиев. Ако се появи в игра, това ще мач номер 400 за него в елита. Само шест други играчи са с повече срещи от него в историята - Марин Бакалов, Динко Дерменджиев, Виден Апостолов, Тодор Марев, Христо Бонев и Запрян Раков.

Треньорът на домакините Илиан Илиев не може да използва контузените Витиня, Огнянов и Ндонгала. Юношеските национали Дюлгеров, Янчев и Томбак също се очаква да не играят днес заради натрупана умора след мачовете за “Лъвовете”. Цветков пък е наказан за този мач. Така срещата се очаква да започнат Макенджиев на вратата и карето Станчев, Димов, Хасани и Кононго в отбрана. Илиев и Витанов ще са двойката опорни халфове, а Кики и Фенуш ще започнат на двете крила. Атаката ще води Василев, а зад гърба му ще действа Минчев.

В същото време в Пирин няма никакви кадрови проблеми и Милен Радуканов ще пусне в игра Георгиев под рамката, а пред него в защита ще действат Башлиев, Ничев, Сандев и Попев. В средата на терена ще стартират Хендерсън и Паланков, а Траянов ще е в ролята на плеймейкър. Рения и Кирилов ще вършеят по крилата, а на върха на атаката ще действа Йорданов.

Източник: Novsport

Последни новини