Глоби в Арда заради слаба игра през февруари

Глоби в Арда заради слаба игра през февруари

Novsport

22-03-2020, 07:57

Футболистите на Арда (Кърджали) не взеха пълните си месечни възнаграждения за февруари. Непълните заплати обаче не са вследствие на факта, че първенството у нас бе спряно заради върлуващата пандемия от коронавирус. Причината за по-малкото пари на сметката на играчите и треньорския щаб е мярка на ръководството за слабото представяне през месец февруари. Затова и шефовете са наложили глоба в размер на 30% от възнагражденията на играчите. Интересното е, че Арда бе сред най-дейните клубове относно подписката за преждевременното прекратяване на първенството. От клуба са готови и за такъв вариант.

През 2020 година възпитаниците на Стамен Белчев не са записали победа и се сринаха до девето място в класирането. С това загубиха и реални шансове за влизане в първата шестица. При подновяването на първенството след зимната пауза отборът падна при домакинството си на Славия с 0:1. А след това се стигна до изненадващото поражение с 1:3 при визитата на Ботев (Враца), като трите инкасирани попадения паднаха след изпълнението на статични положения пред вратата на Иван Караджов. Тези два мача се играха през февруари и са причината за орязаните месечни възнаграждения в тима, съобщава "Тема Спорт".

След това Арда не достигна до трите точки и при визитата на Етър - 1:1 на "Ивайло", но този мач вече беше през март. Двубоят срещу Лудогорец пък бе отложен, тъй като разградчани бяха тествани за коронавирус след прибирането си от Милано, където играха 1/16-финал реванш с Интер в Лига Европа.

В момента кърджалийци са разпуснати заради паузата в първенството. До края на редовния дял на шампионата те имат тежки мачове. Предстои им да приемат първите два тима в класирането - Лудогорец и Левски, както и да гостуват на закъсалия Дунав.

Източник: Novsport

Последни новини