Глоби в Берое след издънката срещу Царско село

Глоби в Берое след издънката срещу Царско село

Novsport

26-08-2019, 08:57

Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че играчите ще бъдат санкционирани за бездушното си представяне срещу Царско село, което доведе до загуба с 1:2.

За размера и вида на глобите ще се решава преди днешната тренировка, която е първа за тима след фиаското в полите на Витоша.

„Говорихме с играчите. Ще преценяваме какви санкции ще има за тях на утрешната (б.а. - днешната) тренировка. Всеки един показа пълно безхаберие, отпуснатост и подценяване. Ние изводите сме си ги направили, а санкциите най-вероятно ще ги има. Но по-важното е, че някои хора трябва да си помислят защо носят фланелката на Берое, която е достатъчно тежка, и какво значи този клуб.

Нашият отбор е много по-класен и такива мачове като с Царско село трябва да се вземат с лекота, ако искаме да постигнем нещо. Ако играчите не могат да го осъзнаят, ние ще им намерим мястото. Заради такива загубени срещи миналия сезон останахме четвърти. Единственото добро е, че всичко се случва достатъчно рано", каза Грудев пред "Тема спорт". 

Той засегна и темата с провеждането на мачовете в комплекса "Царско село" и факта, че конкурентите за Топ 6 Ботев Пд и Локо Пд няма да играят там, а на "Васил Левски", което прави битката неравнопоставена.

"Това е абсолютно недопустимо, независимо за кой отбор става въпрос - дали е Левски, ЦСКА, Ботев или Локо Пловдив. Недопустимо е да се сравняват гостуващи агитки и други подобни. Първо - не се знае кой на кое място ще е в класирането до тези срещи, второ - кога ще му е мачът.

Едно е да е в работен ден - петък или понеделник, друго е събота и неделя, по кое време ще е на деня, а и 10 процента за гостуваща агитка е едно на "Царско село", друго на националния стадион и т.н. Не може мачът на Царско село с Локо Пловдив да се смята за рисков и да се играе на "Васил Левски", а нашият да не е и да си е на стадиона на Царско село. Това е най-малкото неуважение към отборите.

С нужното ми уважение към Стойне Манолов, който дава неговите си пари, та той си има лиценз за стадиона и той трябва да важи за всички отбори. Нещата трябва да се преосмислят. Или всички отбори ще играят горе на стадиона в Царско село, или никой. Щом са дали лиценз на клуба и стадиона, значи трябва да се играе там. Ако трябва да гледаме как се дават лицензите, на Коматево не е по-различна работата. Но това не е оправдание за нашето представяне срещу Царско село", категоричен бе Грудев.

Източник: Novsport

Последни новини