Гонзо: Вече търсим заместници на Езе и Георги Илиев

Гонзо: Вече търсим заместници на Езе и Георги Илиев

Novsport

11-12-2019, 22:29

 В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT спортният директор на Локо Пд Георги Иванов - Гонзо коментира сезона на "смърфовете" и говори за трансферните цели на клуба. 

"Очаквам добър мач срещу Левски. Двата отбора да се раздадат максимално и да зарадват хората. Все пак Локомотив отдавна не е бил на такава позиция. Смятам, че ще излязат пределно мотивирани и ще се опитат да победят. Имаме своите преимущества, но трябва да сме перфектно подготвени, за да победим."

"Локомотив винаги разчита на колективната игра, смятам, че отборът играе добре и в двете фази на играта. Има еуфория от победата срещу Дунав Русе и смятам да я принесем и срещу Левски. "

"Късата резервна скамейка води до липсата на ротации. Когато имаш контузени или наказани, не можеш да ги замениш качествено и нивото ти пада. Хубавото за Локмотив е, че нямаме сериозни контузии, които да доведат до дисбаланс в отбора."

Гонзо призна, че отборът вече работи по въпроса да привлече нови футболисти, които да заместят напускащите Езе и Георги Илиев. 

"Вече се опитваме да намерим заместници на Гошо Илиев и Стивън Езе. Благодарим им за всичко, което са напарвили за отбора, но ще се опитаме да намерим достойни заместници. Смятам, че нещата със Стивън Езе бяха приключили много отдавна, а с Георги Илиев се опитахме да го разубедим, но в крайна сметка уважаваме решението му." 

"При всичик положения ще търсим защитник и халф. След това имаме и други позиции, които ни липсват, за да балансираме отбора. Вторият полусезон ще бъде тежък, с мачове на високо ниво и ни трябват равностойни футболисти." 

"Смятам, че в Локомотив не е най-важното от коя страна си. Нормално всички да предпочитаме българи, но когато не можеш да намериш точните хора, е напълно нормално да потърсиш чужденец", заяви Иванов. 

"Луков, Димитър Илиев и Карагерен вече минаха през националния отбор. Имаме Малембана, който е в национален отбор, Умарбаев. Така че имаме предпоставки за 6-7 национали." 

"Ще бъде важно новите футболисти да вдигнат нивото и класата, защото предстоят сериозни мачове, но има предпоставки да работим със самочувствие. Трябва да имаме мотивацията да растем повече." 

На финала Гонзо коментира съперника на "смърфовете" за 1/8-финалната фаза на Купата на България  - ЦСКА 1948. 

"В тази фаза няма слаби противници, смятам, че много хора ще кажат, че ЦСКА 1948 са във втора дивизия, но те отстраниха Берое. Наблюдавам мачовете им и виждам, че са класа над останалите, заедно със Септември. Така че ще бъде важен мач за нас, но всичко си зависи от нас. Домакини сме, имаме потенциала, но това са неща, които ще ги мислим по-късно. Сега имаме по-важна работа завърши Георги Иванов

Източник: Novsport

Последни новини